loader
20 Kilogram Avokadodan 1 Kilogram Yağ Elde Ediliyor...

20 Kilogram Avokadodan 1 Kilogram Yağ Elde Ediliyor...

Son zamanların en gözde ürünlerinden avokado yağının hem sağlık hem cilt hem de saç için bir çok faydası var. Peki avokado yağının faydaları nelerdir...

20 Kilogram Avokadodan 1 Kilogram Yağ Elde Ediliyor...
 
Bahçeden kasalara toplanan avokado, yağ sıkım fabrikalarına getirilerek teslim ediliyor. Ardından yağ sıkım işlemi için yıkama makinesine düşüyor. 
 
Yıkama aşamasından sonra ayrıştırılıyor. Ayrıştırıldıktan sonra kırım işlemi yapılan avokado hamur şeklini aldıktan sonra homojenleşmesi için yaklaşık 3-4 saat bekleniyor. 
 
Son olarak ise yağ sıkım işlemine geçildikten sonra posası ve diğer maddeleri ayrılan yağ filtre edilerek işlem tamamlanmış oluyor. 
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Yaptığımız Araştırmada Yaklaşık 20 kilogram avokadodan 1 kilogram yağ elde ediliyor...
 
Son zamanların en gözde ürünlerinden avokado yağının hem sağlık hem cilt hem de saç için bir çok faydası var. Peki avokado yağının faydaları nelerdir? Avokado yağı nasıl kullanılır? İşte cevabı...
 
Gazipaşa güncel haberlerinde son zamanlarda fazlaca yer alan avokado yağı Sağlık Ve Yaşam Haberleri içinde faydalı bir ürün…
 
Avokado Yağı Faydaları Nelerdir?
 
20 Kilogram Avokadodan 1 Kilogram Yağ Elde Ediliyor...
Avokado ülkemizde çok sık kullanılmasa da yetiştiriciliği yapılan bir meyvedir. İşte avokado yağının faydalarından bazıları:
 
• Tansiyonu düşürür. Kan basıncını düşürmesi sebebiyle yüksek tansiyonu düşürücü etki yapar. 
 
• Kalbi korur. Tekli doymamış yağ asitleri ile omega 9 yağ asitini içerdiği için kalp dostudur. 
 
• Birçok vitamin içerir. İçerdiği vitaminler sayesinde vücudun vitamin ihtiyacını karşılar. 
 
• Yüksek oranda E vitamini içerir. E vitamini sayesinde cildi güzelleştirir, göz sağlığını korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hücreleri serbest radikallere karşı korur. Hafızayı güçlendirir. Sindirim sistemine iyi gelir. 
 
• Birçok kanser türüne karşı korur. Yüksek oranda alfa karoten ve beta karoten içermesi sebebiyle kansere karşı koruyucudur. Özellikle prostat kanserine karşı büyük koruma sağlar. • Gözlere faydalı bir yağdır. İçeriğinde lutein adı verilen bir karotenoid bulundurur. Bu madde göz hastalıkları ve görme bozukluğuna karşı fayda sağlar. 
 
• Sindirim sistemini rahatlatır. İçeriğindeki vitaminler, mineraller ve doymamış yağ asitleri sayesinde bağırsaklardaki gazları giderir. Hazımsızlığa iyi gelir. 
 
• Antioksidan emilimini arttırır. 
İçinde bulundurduğu karotenoid besinlerdeki antioksidan emilimini 17 kata kadar arttırabilir. Bunun sonucunda yenilen sebze ve meyvelerden daha fazla yarar sağlanır. 
 
• Kemik hastalıklarına iyi gelir. Artrit eklemlerde ortaya çıkan ağrılı, iltihaplı bir rahatsızlıktır. Osteoartrit ise eklemlerdeki kıkırdaklarla ilgili bir hastalıktır. Eklem ağrılarına, artrit ve osteoartrite iyi gelmesi avokado yağının faydaları arasındadır. 
 
Eklemlerdeki ağrı ve sertliği azaltır. 
 
• Diş eti hastalıklarına fayda sağlar. Diş etlerinde kızarma, kanama, ağız kokusu ve dişlerin etrafındaki dokunun parçalanmasına sebep olan bir rahatsızlığa iyi gelir.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler