loader
Gazipaşa'da 7 Kadın Girişimci Kooperatif Kurdu...

Gazipaşa'da 7 Kadın Girişimci Kooperatif Kurdu...

Gazipaşa Güncel haberlerinde de yer alan haberde 7 Kadın Ortakla Kuruldu. Gazipaşa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Dr. Şerife Yılmaz..

Gazipaşa'da 7 Kadın Girişimci Kooperatif Kurdu...
 
Gazipaşa'da kadın girişimcilere destek amacıyla kurulan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi dün düzenlenen törenle açıldı...
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Edindiğimiz bilgiye göre:
 
GAZİPAŞA Ziraat Odası ve belediye meclis üyelerinin işbirliği ile kurulan Gazipaşa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin açılışı dün Pazarcı Mahallesi, Gemiyakası Caddesi, Gümrük binasında yapıldı. Saat 14.00'de gerçekleşen açılış: 
 
CHP Antalya İlçe Başkanı Nusret Bayer, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Bahar Önal, CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, il yöneticileri Özcan Yılmaz, Önder Top, Nuran Yılmaz ve Bergüzar Güzel, CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Ömer Güven, ilçe yöneticisi Osman Nuri Yılmaz, İYİ Parti ilçe başkanı ve yönetimi, AK Parti İlçe Başkanı Ali Doğan ve yönetimi, meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Gazipaşa Güncel haberlerinde de yer alan haberde 7 Kadın Ortakla Kuruldu...
Gazipaşa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Dr. Şerife Yılmaz, açılış konuşmasında şunları söyledi: "Gazipaşa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifimizi haziran ayında 7 kadın ortağımızla birlikte kurduk. Kadın kooperatifi olarak öncelikli hedefimiz, ilçemizin üretken kadınlarını bir araya getirerek, kadın emeğini değerlendirmek ve kadınlarımızın sosyo-kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmalarına katkıda bulunmaktır. 
 
Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinde Gazipaşa Mutfak Kültürü, Yörük Mutfağı Ve Yörük Yemeklerine ait ürünlerde bulunuyor...
 
Ayrıca sağlıklı, doğal ve hijyenik bir şekilde ürettiğimiz ürünleri tüketici ile buluşturmaktır. Bu doğrultuda kadınlarımızın ürettiği ürünlerin pazarlanmasına destek olurken, diğer yandan da sosyo-kültürel kalkınmayı destekleyecek faaliyetleri gerçekleştirmek üzere yola çıktık. 
 
Henüz genç bir oluşum olan kooperatifimiz ticaret bakanlığının Koop-Des projesi kapsamında kadın kooperatiflerine verdiği hibe desteğinden yararlandı. Bu vesile ile Ticaret Bakanlığı'na kooperatifimiz adına teşekkür ederiz. İlçemizin üreten, çalışkan kadınlarını bizimle çalışmaya davet ediyorum. Birlikten güç doğar. Herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
 
‘Yanlarında Olacağız’
Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da "Kooperatifçiliğin özü dayanışmadır, güçlerini birleştirmedir, emektir, emeğin katma değere dönüşmesidir. Son yıllarda sayıları hızla çoğalan Kadın Kooperatifleri kadınlarımızın ekonomik anlamda daha güçlü ve bağımsız olmaları konusunda katkı sağlamaktadır. 
 
Güçlü bir toplum için kadınlarımızın güçlendirilmesi gerekmektedir. Belediye olarak her zaman kadınlarımızın yanında olmaya ve her türlü desteği vermeye hazırız. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Şuna inanmak lazım ki; dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir.’ Girişimci kadınlarımızı yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Hayırlı olsun" dedi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler