loader
Gazipaşada Eski Köy Düğünlerini Özleyen Varmı?

Gazipaşada Eski Köy Düğünlerini Özleyen Varmı?

Gazipaşada eski köy düğünlerinde yemek verilir arkasından gelin alıcı gidilir kamyonlara doluşudur toz duman içinde gelin alınır gelinirdi. Yolda tefek ile tütük düşülür...

Gazipaşada Eski Köy Düğünlerini Özleyen Varmı?
Hasan Barışkan
Gazipaşayı Tanıtma Sayfası
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak editörümüzün gözüne takılanlardan;
Bir zamanlar Gazipaşa çevresinde yapılan 2 gün süren köy düğünlerini özlüyoruz. Özleyenlere gelsin. Düğünler Cuma günü akşam üzeri başlar en hareketli günü cumartesi gecesi olurdu. Portakal ağaçları dibinde masalar konurdu. Pazar günü telaşe günü olurdu. 
 
Antalya Gazipaşada eski köy düğünlerinde yemek verilir arkasından gelin alıcı gidilir kamyonlara doluşudur toz duman içinde gelin alınır gelinirdi. Yolda tefek ile tütük düşülür. Gelin arabadan inmeden indirtmelik ve takılar takılır yakın akrabaları tek tek çağrılırdı. Şundan şu, bundan bu diye. 
 
 
Antalya Gazipaşada Âdet Ve Geleneklerden olan eski köy düğünlerinde;
Gelin eve girerken önce testi depikler kırar sonra da helke depikler devirirdi. Kapıdan içeri girerken de murt pürü, şeker ve bozuk para karışımı kalbur içinde gelinin tepesinden aşağıya dökülür çocuklar hurya ederlerdi. 
 
Şimdi düğünler hazırlanması yapmasından daha kısa olan bolalar ile geçiştirilir oldu. Pandemi zamanı saymazsak o istisnai bir durum geçici inşallah. 
 
Ama yukarıda yazdıklarım bizim bir nevi Gazipaşa kültürümüz. Bir de Anamurlu çalgıcılar varsa bi de bu Gani ekibi olursa on numara bir düğün olurdu. 
 
Bu oyunu izlerken bunları hatırlayıverdim. Hayırlı akşamlar. Bu zamanınız hayır olsun. 
 
Gazipaşada Köy Düğünlerini Özleyen Varmı?


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler