loader
Türkiye 2019'da Ne Kadar Balık Tüketti?

Türkiye 2019'da Ne Kadar Balık Tüketti?

Ülkemizde balık tüketiminin artırılması amacıyla Bakanlığımız koordinasyonunda; 3-7 Nisan’da çipura ve levrek, 15-17 Nisan’da Türk somonunun, 21-22 Nisanda ise alabalığın neredeyse...

Türkiye 2019'da Ne Kadar Balık Tüketti?
 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’deki kişi başı balık tüketim miktarının dünya ortalamasının yaklaşık üçte biri oranında olduğunu ve ortalama su ürünleri tüketiminin 2019’da 6.26 kilogram olarak gerçekleştiğini belirterek, balık tüketiminin artırılması amacıyla çipura, levrek, Türk somonu ve alabalık için maliyetine satış kampanyaları yaptıklarını kaydetti.
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Pakdemirli’nin yanıtlaması üzere Meclis Başkanlığı’na bir önerge verdi. Gürer önergesinde “Koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirler kapsamında bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan balık tüketiminin artırılması konusunda hangi çalışmalar yapılmaktadır? Salgın öncesi ve sonrasındaki süreçte Türkiye’de balık tüketimindeki oran nedir?” sorularını yöneltti.
 
Türkiye 2019'da Ne Kadar Balık Tüketti?
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Edindiğimiz bilgiye göre Pandemide Etkilendi
Bakan Pakdemirli, önergeye verdiği yanıtta özetle şunları kaydetti:“Su ürünleri ihracatının ve tüketiminin bütün Dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi sürecinde olumsuz etkilenmesi nedeniyle üreticilerimizin mağdur olmasını engellemek ve ülkemizde kişi başına düşen balık tüketiminin artırılması;
 
Özellikle halkımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda işlenmiş ürüne daha kolay ve daha ekonomik olarak ulaşmasını sağlamak amacıyla, ‘İşlenmiş Su Ürünlerinin Desteklenmesine İlişkin Karar’ yürürlüğe girmiştir. Bu destek ile; ürünlerini işletip dondurulmuş olarak paketleyerek sadece iç piyasaya satış yapan üreticiler desteklenecektir. Böylelikle üreticilerin ürettiği ürünlerin tüketicilere kolay ulaşması sağlanacaktır.
 
Türkiye 2019'da Ne Kadar Balık Tüketti?
Maliyetine Satış Kampanyası
Ülkemizde balık tüketiminin artırılması amacıyla Bakanlığımız koordinasyonunda; 3-7 Nisan’da çipura ve levrek, 15-17 Nisan’da Türk somonunun, 21-22 Nisanda ise alabalığın neredeyse maliyetine satıldığı kampanyalar yapılmıştır. Bu kampanyalar ile halkımızın beğenisine sunulan balıklar tüm ülkede yoğun ilgi görmüş, üretici, tüketici ve satıcılar da memnuniyetlerini belirtmiştir. 
 
Bu sayede, dünya ortalamasının yaklaşık üçte bir oranında olan ülkemizdeki kişi başı balık tüketimi miktarının artırılmasına ve COVID-19 pandemisi nedeniyle üreticinin mevcut ürün pazarına alternatif oluşturarak balık satışına katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir. Son açıklanan su ürünleri üretim tüketim verilerine göre; kişi başına ortalama su ürünleri tüketimi 2018 yılında 6,14 kilogram olarak gerçekleşirken, 2019 yılında yüzde 2 artarak 6,26 kilogram olarak gerçekleşmiştir.”


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler