loader
Yaylaları Magandalar Basmış !!!

Yaylaları Magandalar Basmış !!!

Gazipaşa Yayla yollarını gösteren bir tabelaya nasıl bir zihniyet kurşun sıkabilir? Bu nasıl bir mutluluktur ki insanlara faydalı olan hizmet amacı ile yapılmış bir nesneye zarar vererek kendini mutlu...

Yaylaları Magandalar Basmış !!!
Gazipasahaberler- Editör
 
Son günlerde Gazipaşa’da kırılan otobüs durakları, yakılan piknik masaları, zarar verilen kamuya it mallar derken kara bir utanç listesi uzadıkça uzuyor. Gazipaşa’nın sahip olduğu kültür anlayışının bu olmadığını düşünüyoruz... 
 
Akla gelen ilk soru peki bu tür magandalıkları yapanlar kimler?
 
Cehalet mi? Serserilik mi? Vurdum duymazlık mı? Devlet malına zarar vermek kimin çıkarına? Bir otobüs durağını yakarak zarar vermek kime ne kazandırıyor? Asırlık bir ardıç ağacının göğsüne nasıl bir anlayış ateş yakarak zarar verir?
 
Yaylaları Magandalar Basmış !!!
Gazipaşa Yayla yollarını gösteren bir tabelaya nasıl bir zihniyet kurşun sıkabilir? Bu nasıl bir mutluluktur ki insanlara faydalı olan hizmet amacı ile yapılmış bir nesneye zarar vererek kendini mutlu ediyorsun?
 
Antalya Gazipaşahaberler olarak Gazipaşa halkına sormak istiyoruz;
Gerçekten bunları yapanlar Gazipaşalımı? Yada Gazipaşalı olmak nedir? Türkiye’nin farklı vilayetlerinde ve dünyanın farklı ülkelerinde bulunan ve Gazipaşalı olmayı bir onur ve gurur sayanlar olduğunu biliyoruz. Bizde onlarla gurur duyuyoruz…
 
Yaylaları Magandalar Basmış !!!
Gazipaşalı Olmak!!!
Peki bunlar varken Gazipaşa’da yaşayan ama ezik davranış ve alışkanlıkları ile ile gurur duyanları bilmiyorduk, ama varmış… peki kim bunlar? Tabancalardan çıkan mermilerin gücü ne zamandan beri yayla tabelalarını delmekte kullanılıyor. 
 
300 yıllık yemyeşil bir ardıcı zevk için yakmanın karşılığı bu dünyada ne olmalı?
 
Yaylaları Magandalar Basmış !!!Asırlara şahitlik etmiş bir efsane ardıç ağacını duyarsızca yakmışlar! Böyle yaşayan bir canlı tarihi bir insan niye yakmak ister ki? Eğer üşüdüyseniz bile nasıl bir zihniyet 200-300 yıllık yaşayan yemyeşil bir ardıcın göğsüne ateş yakarak ısınabilir? Doğanın yüzyıllar boyunca yetiştirdiği bir ağacı yakan bir kişiye nasıl bir tanım yakışır sizce? (.......)
 
Gazipasa haberler olarak biz böyle bir varlığa bırakın herhangi bir isim yakıştırmayı “insan” bile diyemiyoruz… çünkü biliyoruz ki devlet malına ve Allah ‘ın yarattığı bir varlığa insan olan zarar veremez. Ancak daha fazla ve daha iyi yaşaması yada daha güzel olması için korur ve gözetir…
 
Antalya Gazipaşada gezilecek yerlerden olan yaylalara yollar yapılıyor… bildiğimiz kadarı ile belediyeler ve devlete ait ekipler bu konuda çalışmalar yapıyor. Halkımız yaylalara yaz mevsiminde daha rahat seyahat etsin diye.
 
İlçemiz Gazipaşa turizm ile dünyaya açılmak istiyor. Yerli ve yabancı turistlerde merak ediyor yaylalarımızı ve gidip görmek istiyorlar. Peki delik deşik kalbura dönmüş o yayla tabelalarını gördükleri zaman Gazipaşa halkı için ne düşünecekler?
 
Yaylaları Magandalar Basmış !!!
Her iyi çapaktan kötü dallar çıkabilirmiş…
içimizdeki otobüs duraklarını yakan, yol tabelalarını kurşunlayan, fidanlara, asırlık ağaçlara ve ormanlara zarar veren, belediyeye ait piknik alanlarındaki masalara ve çardaklara zarar verenler Gazipaşalı olmayacağı gibi “insan” hiç olamaz diyoruz ve bu tür insanların değer yargısını Gazipaşa halkına havale ediyoruz.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler