loader
Türkiye’nin Kuzey Irak Ve Suriye Stratejisi’nde Şah Hamlesi...

Türkiye’nin Kuzey Irak Ve Suriye Stratejisi’nde Şah Hamlesi...

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kuzey Irak Bölgesi’ne yönelik olarak başlatmış olduğu harekatlar çerçevesinde ; doğu yönünde Hakurk bölgesinin...

Türkiye’nin Kuzey Irak Ve Suriye Stratejisi’nde Şah Hamlesi Ve Gelecek Perspektifinde Açtığı Milli Yemin Hedefi…
Avukat Sedat Çetinkaya
 
Türkiye üzerinden bölgemize baktığımızda, Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa’nın, İFLAS ETMİŞ BİR POLİTİKAYI Kuzey Irak ve Suriye üzerinden Türkiye’ye karşı halen yürütmeye çalıştığını görebilmek mümkündür. Bu ülkelerin, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığının farkında olmadıkları çok açık olduğu gibi bölgeye yönelik siyasi analizlerinde de ön yargıların ve bilimsellikten uzak yaklaşımların hakim olduğu bir BAĞNAZLIK içinde bulundukları okunabilmektedir…
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kuzey Irak Bölgesi’ne yönelik olarak başlatmış olduğu harekatlar çerçevesinde ; doğu yönünde Hakurk bölgesinin güneyindeki Sidekan hattından başlamak üzere batıda Zaho’nun kuzeyine kadar olan bölgede bulunan : Sinat – Haftanin, Zendura- Metina- Zap- Mezi –Sine-Avaşin- Basyan- Hakurk - Lelikan- Derkar – Batufa- Bamerni- Kanimasi- Derelok- Şeladize- Amediye- Gara-Barzan-Piran bölgelerinin TAMAMINI KONTROL ALTINA ALMAYI ve buralara askeri ve stratejik açıdan YERLEŞMEYİ planlamış bulunmaktadır. Bunun anlamı, Pkk’nın Kuzey Irak’tan sökülüp atılması ve Kerkük hattına kadar tüm Irak’ın, TÜRKİYE'NİN ASKERİ BASKISI ALTINA GİRMESİ demektir.
 
Türkiye’nin Kuzey Irak Ve Suriye Stratejisi’nde Şah HamlesiTürkiye bölgeye ve bölgede at koşturmaya çalışan güçlere, DAĞLARA HAKİM OLAN BÖLGEYE DE HAKİM OLUR, gücünüz varsa , kendinize güveniyorsanız, güdümünüzde hareket eden bir Kürt devleti kurma amacınız sizin için çok değerliyse ben buradayım, kağıt üstünde oluşturduğunuz hedefi demir pençemle , bir kaplan edasıyla ve gücüyle parçalıyorum, gücünüz yetiyorsa yıllarca beslediğiniz yılanı gelip pençemden kurtarın diyerek adeta rest çekmektedir. 
 
Bu hamle strateji tahtasında ; gören gözler nezdinde küresel güçlerin rezil edildiği, yerin dibine sokulup çıkarıldığı, korkaklıklarının ve kapasitesizliklerinin tüm dünyaya ilan edildiği bir ŞAH HAMLESİDİR. Bu hamlenin ilk muhatabı, her fırsatta ve ilk baskıda Türkiye aleyhine faaliyette bulunmaktan geri durmayan, korkak, basiretsiz ve hain Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’dir. İkinci muhatabı, hem İran’a yeşil ışık yakan hem de ABD- İsrail ve Fransız taşeronluğuna oynayan Kürdistan Yurtseverler Birliği ve yandaşlarıdır. 
 
Üçüncü muhatabı ise içimizdeki devşirme işbirlikçileri vasıtasıyla ülkemizi yöneten ve yönlendiren, Türkiye’ye müttefik olarak hitap ettiği halde şeref yoksunu sinsi düşmandan başka bir şey olmayan İsrail- ABD – Fransa ve bölgesel müttefikleridir. Son muhatabı ise, isimsiz güçlerimizin faaliyetleri neticesinde kaos planları ellerinde patlayan içimizdeki işbirlikçi, bölücü, faşist hainler ve kripto destekçileridir.
 
Diğer taraftan ismi devamlı surette değiştiriliyor olsa da Suriye’de Türkiye’nin asla kabul edemeyeceği bir Pyd//Ypg yapılanması bulunmaktadır ki Türkiye, bu yapı ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin birleştirilmeye çalışıldığının ve bu birleşmeden vatandaşlarının kanının döküleceği bir fitne hayalinin kurulduğunun farkında olan bir devlettir. 
 
Bu bağlamda BU KURGUYU EBEDİYEN BOZMAK İÇİN GİRDİĞİMİZ Kuzey Irak Bölgesi’ne, tam anlamıyla yerleştikten sonra ilk yapacağımız faaliyet, Irak ile Suriye’nin kuzey yönlü bağlantısını KAMIŞLI- SİNCAR HATTINI KONTROL ALTINA ALARAK KESMEK OLACAKTIR. Bu girişime bağlı olarak başlayacak olaylar neticesinde ise ; 
 

Türkiye’nin Kuzey Irak Ve Suriye Stratejisi’nde Şah Hamlesi

Devleti Aliyye’nin son meclisi’nin "MİLLİ YEMİN" ile belirlemiş olduğu vatanımıza ilişkin coğrafi hattı, askeri olarak ele geçirmeye yönelik olarak harekete geçeceğimizi söyleyebilmek mümkündür. Bu iddia siyasi- stratejik yönelişin yönünü ve kapasitesini göremeyen kişiler için şimdilik hayal olsa da yaşayan herkes Türkiye’nin ; 
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni, Irak Devleti’ni ve Suriye rejimini karşısına alacağını görecektir. Elbetteki bu süreçte karşı cephemizde ; Ortadoğu’nun batı devşirmesi , İsrail yalakası, satılmış Arap Birliği rejimlerini ve bunların arkasındaki küresel güçleri de göreceğiz.
 
Gerilim arttıkça, küresel güçlerin Türkiye’yi çevreleme isteği de artacak ve bu durumdan Türkiye düşmanlığında zirveye ulaşmış olan Mısır rejiminin ve Yunanistan’ın faydalanma isteği de önemli ölçüde yükselecektir. Artan bu düşmanlığa bağlı olarak şekillenen akıl tutulmasının düşmanlarımız nezdinde oluşturacağı strateji ise önümüzdeki süreçte küresel bir güç halini alacak olan Türkiye’nin, Yunanistan’ı coğrafi, askeri ve siyasi olarak sınırlayacak büyük bir mağlubiyete uğratmasına, Mısır’ın ise batılı devletlerin de müdahale ettiği bir iç savaşa sürüklenmesine neden olacaktır. 
 
Kanaatimce Mısır Halkı ; ilahi kudretin geçmişe müteallik olarak hesap soran iradesinin bir izdüşümüne bağlı olarak büyük bedeller ödemeden, içine düşeceği perişanlıktan kurtulamayacaktır…
 
Türkiye’nin Kuzey Irak Ve Suriye Stratejisi’nde Şah HamlesiBu süreçte MISIR ve YUNANİSTAN’ın ön plana çıkmasına neden olan husus ise ; Türkiye’nin Libya’da elde edeceği büyük başarı, Akdeniz’de oluşturacağı askeri ve siyasi hakimiyet, Suriye rejiminin içine düşeceği ve yaşayacağı felaketler nedeniyle Türkiye’nin desteğine muhtaç kalmasının oluşturacağı siyasi konjonktür, Türkiye’nin Katar- Yemen- Somali -Sudan ve Filistin politikalarının etkileri ve Yunanistan’ın boyundan büyük siyasi emellerinin küresel güçlerce kışkırtılmasına bağlı olarak şekillenecek dengesiz politikası olacaktır.
 
Elbette Türkiye’nin bu perspektifte ilerlemesi, ekonomik- askeri ve siyasi açıdan küresel bir güce doğru evrilmesi, dünya düzeninde yaşanan değişimlerin Türkiye’yi ön plana çıkarmasına bağlı olarak oluşan etkinin sınırlandırılmak istenecek olması, Türkiye’nin etrafında şekillenmeye başlayan ittifakların oluşturacağı korkular yakın bir gelecekte küresel aktörlerle Türkiye’nin karşı karşıya gelmesine de neden olacaktır. 
 
Çünkü Türkiye, ARADAKİ MAŞALARI VE PİYONLARI TEK TEK OYUNDAN ÇIKARMAKTADIR ve bunu engellemeye de hiçbir devletin tek başına gücü yetmemektedir. Yakın gelecekte satranç tahtasında çok az sayıda taş kalacaktır ve ŞAH çektiğimizde MAT ile oyunu bitirme mecburiyetimiz bulunmaktadır.
 
Tek tek karşımıza çıkamayanlar, birleşerek geleceklerdir...
 
Niğbolu’nun, Mohaç’ın, Mercidabık’ın, Preveze’nin ve Çanakkale’nin bileşkesi bir mücadele yaşanacaktır.
 
Kader ve tarih, bu mücadelenin kahramanlarını şeref ve şehadet başlıkları altında yazacak, dünya ; Müslüman- Türk’ün Allah vergisi kudreti, adaleti, çağ kapatıp çağ açan kapasitesi ve zalimi ezen cesaretiyle yeniden tanışacaktır…
 
Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linkleri Tıklayarak Gazipaşada Gezilecek Yerler ve Gazipaşada Âdet Ve GeleneklerGazipaşa Mutfak Kültürü Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz… 

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler