loader
Gazipaşa Belediyesinden Alacak Takibi Dikkati...

Gazipaşa Belediyesinden Alacak Takibi Dikkati...

Bu benim görevim. Dolayısıyla gerek emlak borcu olsun, gerek kira borcu olsun ya da işgaliye olsun, bunlarında üzerine gidiyoruz. Gitmek zorundayız...

Gazipaşa Belediyesinden Alacak Takibi
 
Başkan Yılmaz, belediyenin 1 kuruşunun bile takibini yaptıklarını belirterek, “İller Bankası’ndan gelen parayla çark dönmüyor, belediyenin borcunu öderken, alacaklarını da tahsil ediyoruz” dedi
 
Gazipaşa Belediyesi’nde mali bir disiplin oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Yılmaz, belediyenin her kuruşunun takibinde olduklarını söyledi.  Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ilçe halkının en büyük şikâyetinin yazın toz kışın ise çamur olduğunu söyledi. Vatandaşları bu çileden kurtarmak için belediyenin imkânları çerçevesinde asfalt çalışması yapacaklarını söyledi. 
 
Gazipaşa Belediyesi’nin bu yıl 15,5 kilometre asfalt dökeceğini belirten Başkan Yılmaz, “Devlet Su İşleri’nin (DSİ) sulama suyu hattı yapımı sırasında tahrip olan yollara yaptığımız protokol gereği de 15,5 kilometre asfalt dökülecek. Yani bu yıl yaklaşık 30-40 kilometre asfalt dökeceğiz” dedi.
 
Hizmetin öncelik sırasına göre yapılacağını kaydeden Başkan Yılmaz, “Belediyelerde hizmetler mali imkanlarınıza ve öncelik sırasına bakılarak yapılır. Tabi ki her yer hizmeti hak ediyor, her yere hizmet götüreceğiz. 
 
Ancak 53 mahallemiz var, 53 mahallemize aynı anda bu hizmetleri götürmek zor. Çünkü büyük ölçüde kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Kalabalık olan mahallelerden başlayarak,  acil olan yerleri belirleyip, önce oralara döküyoruz. Gelecek sene de öbür yerlere gidiyoruz. Vatandaşın en büyük şikayeti yazın tozdan,  kışın çamurdan.  Bunun farkındayız. 
 
Ama belediyemizin imkanları ölçüsünde bunu yapabiliriz. Şu anda bir mali disiplin sağlamış durumdayız. Bir sıkıntımız yok. Borçlarımızı elimizden geldiği kadarıyla ödüyoruz. Geçmişten gelen borçları da ödüyoruz. O nedenle biraz yavaş oluyor belki ama olacak. Ayağımızı sağlam basalım istiyorum. Bende çok borçlanabilirim. Bir süre sonra bu borç sürdürülemez vaziyet alır. Zaten şu anda öyle bir durumdayız. 
 
Personelin maaşını ödeyemez konuma gelirsin. O duruma düşürmeyeceğim belediyemizi.  Bütün belediyelerin sıkıntısı var” diye konuştu. 
 
İller Bankasından Gelen Para Yetmiyor
Gazipaşa Belediyesi’nin hem borçlarına hem de alacaklarına sahip çıktığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Pandemi dönemi olmasına rağmen ve İller Bankasından yapılandırılan borçların kesintisi yapılmamasına rağmen geçen ay 615 bin lira para geldi. Geçen ay 1 milyon 100 bin lira personel maaşı ödedim. O nedenle vatandaşlarımızdan anlayış bekliyorum. 
 
Belediye Başkanı olarak ben hem belediyenin mülklerine sahip çıkacağım, hem alacaklarına sahip çıkacağım hem de borçlarına sahip çıkacağım. 
 
Bu benim görevim. Dolayısıyla gerek emlak borcu olsun, gerek kira borcu olsun ya da işgaliye olsun, bunlarında üzerine gidiyoruz. Gitmek zorundayız. Sadece İller Bankasından gelen parayla bu çark yürümez. Diğer belediyeler için de aynısı söz konusu. Genel bütçe gelirlerinde bir düşüş olduğu zaman belediyeye gelen pay da düşüyor. 
 
O nedenle İller Bankasından gelecek paylara güvenerek bu çark yürümez. Biz mecburen alacaklarımızı tahsil etmek zorundayız. Şu anda takibimizde olmayan bir kuruş yok. Büyük bir kısmını da kontrol altına aldık. Kimseyi ayırmıyoruz herkese eşit muamele yapıyoruz. Ben Gazipaşa’ya yeni gelim, yeni tanıyorum insanları. Kimsenin siyasetine göre işlem yapmıyoruz. Yapılması gereken rutin işlemlerimizi yürütüyoruz” dedi.
 
Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linkleri Tıklayarak Gazipaşada Gezilecek Yerler ve Gazipaşada Âdet Ve GeleneklerGazipaşa Mutfak Kültürü Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz… 

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler