loader
  • Selinus Antik Kenti

    Selinus Antik Kenti

  • Selinus Antik Kenti

    Selinus Antik Kenti

  • Selinus Antik Kenti

    Selinus Antik Kenti

  • Selinus Antik Kenti

    Selinus Antik Kenti

  • Selinus Antik Kenti

    Selinus Antik Kenti

  • Selinus Antik Kenti

    Selinus Antik Kenti

  • Selinus Antik Kenti

    Selinus Antik Kenti

  • Selinus Antik Kenti

    Selinus Antik Kenti

  • Selinus Antik Kenti

    Selinus Antik Kenti

  • Selinus Antik Kenti

    Selinus Antik Kenti


Selinus Antik Kenti

Selinus Antik Kenti nerededir? Selinus Antik Kentine nasıl gidilir? Antik Kentin tarihteki yeri nedir? Selinus Antik Kenti nasıl ziyaret edilir? Antik Kenti ücretli...

Selinus Antik Kenti
 
Selinus Antik Kenti hakkında Gazipaşa Haberleri olarak yaptığımız araştırmayı siz takipçilerimize sunmak istedik;
 
Selinus Antik Kenti nerededir?  Selinus Antik Kentine nasıl gidilir? Selinus Antik Kentinin tarihteki yeri nedir? Selinus Antik Kenti nasıl ziyaret edilir? Selinus Antik Kenti ücretlimimdir? Gazipaşa’nın tarihi ve özelliklerinden olan Selinus Antik Kentine giriş ücretlimimdir? 
 
Gazipaşa Haberler olarak hazırladığımız haberde Gazipaşa turizminde en önemli antik kentlerden olan Selinus Antik Kentinin Gazipaşa tarihinde yeri nedir? Gazipaşada Gezilecek Yerlerden olan Selinus Antik Kenti ne zaman yapılmıştır? Konularında sizleri bilgilendirmek istedik…
 
Selinus Kalesinden "MÜKEMMEL" ve GAZİPAŞA GÖRÜNTÜLERİ (Beğen ve Paylaş)
 
 
Antik Selinus Kenti Gazipaşa İlçesi sınırları içerisinde yat limanının ve Hacı Musa Çayı’ nın güneybatısındaki denize dirsek gibi uzanan bir tepenin üzerinde ve yamacında yer alır. Kentin akrapolü tepeye kurulmuştur. 
 
Ayrıca bu tepe üzerinde Orta Çağ Kalesi yer almaktadır. Akrapol içerisinde kilise ve sarnıç günümüze kadar gelmiş önemli yapılardır. Selinus kentinini diğer yapıları sahilde ve yamaçta yer almaktadır. Bu yapılar arasında hamamlar, agoralar, Selçuklu Köşkü, su kemeri ve Nekrapol alanı bulunmaktadır.
 
GAZİPAŞA Kalesinin ZİRVESİ "SÜPER" KORU Manzarası ve GAZİPAŞA GÖRÜNTÜLERİ (Beğen ve Paylaş)
 
 
Selinus dağlık Klikya bölgesinin en önemli bölgesidir. Roma İmparatorlarından Trijan’ ın bu kente ölmesinden dolayı kent bu adı almıştır. Nekropoldeki anıtsal mezar önemlidir.
 
Alanya Müzesindeki ostoteklerin çoğunluğu Selinus Nekropolünden getirilmiş olup, bu da Selinus’ ta bir atölyenin varlığını düşündürmektedir.
 
Selinus Antik Kent Kalıntıları
En eski yerleşim yerlerinden birisi olan Selinus Antik Kenti, Gazipaşa’nın Koru Mahallesi sınırları içerisinde, ilçe merkezinin güneyinde yer alır. Konumu itibariyle kıyı şeridi üzerinde bulunması, eski dönemlerde önemli bir liman kenti olarak hizmet vermesine olanak sağlamıştır. 
 
Selinus KALESİNE Çıkmak Acayip Zevkli Manzara SüPERRRR
 
 
Geçmişi MÖ 6.yüzyıla kadar uzanan antik kent, tarih boyunca bölgeye kurulan çeşitli medeniyetlerin egemenliği altında kalmış ve bu durumu mimari yapılarına da yansıtmıştır. Helenistik, Roma, Bizans ve Selçuklu mimarilerinin çok fazla olmasa da etkilerini görmek mümkündür. 
 
Günümüze kadar ulaşan yapılar arasında Akropol dikkat çekmektedir. Akdeniz manzaralı bir tepe üzerine kurulan Akropol, bir zamanlar çarşı meydanı olarak adlandırılan Agora’nın ünlü sütunlarına ev sahipliği yapar. Sonraki dönemde kurulan su kemeri ve hamamlar da oldukça ilgi gören tarihi yapıtlardır.
 
Bir Başka Kaynağa Göre Selinus Antik Kenti
Antalya Mersin karayolu üstünde yer alan Gazipaşa döner kavşakdan yaklaşık 3,5 km uzaklıkta kıyı kesiminde yer almaktadır. Uğur Mumcu Caddesinden sahile doğru inerken sol tarafta antik kentin tabelasını göreceksiniz. Buradan sola Fidanlık Caddesine sapıp (Doğal Havuzlara giden yol) köprüyü geçince sağa dönüp İnceağrı Çayı kenarından devam etmak gerekiyor. 
 
Gazipaşa SELİNUS KALESİNE Girişimiz... (Çok Yorulduk)
 
 
Burada karşınıza kentin düz kesimde yer alan yapıları Büyük ve Küçük Hamam, Şekerhane Köşkü ve Anıtsal mezarlar çıkacaktır. Yolun bu kısmı toprakdır, tepenin eteğine geldiğinizde taş döşenmiş yol ile karşılaşacaksınız. Bu yoldan devam edip kent giriş merdivenleri önünde yer alan alana arabınızı park edebilirsiniz. Su kemerlerinin bazı bölümleri Uğur Mumcu Caddesi üzerinde yer almaktadır.
 
Taş yolun sonunda yer alan tepede Ortaçağ Kalesine çıkılan merdivenler bulunmaktadır. Bu yol ile tepeye kaleye çıkabilirsiniz. Yaklaşık 650 basamak çıkmak gerekmektedir. Bu enerjiye sahipseniz tepeye çıktığınız zaman karşılaşacağınız manzara tam bir ödül olmaktadır. Tepeden hem Koru Plajı Doğal Havuzlar hemde yat limanı ve Selinus Plajı ile Kızılin Plajını kuşbaşı seyredebilirsiniz.
 
Gazipaşa Kalesine Çıkarken "SÜPER" KALE ve GAZİPAŞA GÖRÜNTÜLERİ (Beğen ve Paylaş)
 
 
Antik dönemde Dağlık Kilikya'nın önemli ticaret limanlarından olan ve tarih sahnesine Prindu Krallığı'nın batı sınırı olarak geçen, İ.Ö. 557-56 da Sallune olarak adlandırılan Selinus; Helenistik, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerinde iskan görmüştür. Bugün için görülebilen akropol, agora, büyük ve küçük hamamlar, anıtsal mezarların yer aldığı nekropol, odeon, su kemerleri, kilise ve Şekerhane Köşkü kentin önemli yapılarındandır.
 
Roma İmparatoru Traianus'un (İ.S. 97-117) Part seferinden Roma'ya dönerken 117 yılı Ağustos ayında bu kentte hastalanarak ölmesi ve küllerinin Roma'ya götürülmesi, Romalılar'ın bu kente olan ilgisini arttırmıştır. Daha sonra Selinus kent sikkelerinde kentin isminin "Traiano Selino" olarak değiştirildiğini görmekteyiz.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler