loader
  • Çiftçiye Sahip Çıkın Çağrısı

    Çiftçiye Sahip Çıkın Çağrısı

  • Çiftçiye Sahip Çıkın Çağrısı

    Çiftçiye Sahip Çıkın Çağrısı


Çiftçiye Sahip Çıkın Çağrısı

Gazipaşa çiftçisini bu yıl sel ve fırtınanın ardından koronavirüsün etkilediğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Değerli üretici kardeşlerim...

Çiftçiye Sahip Çıkın Çağrısı
Gazipaşa Ziraat ve tarımda Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, bu yıl sel ve fırtınanın ardından koronavirüs salgınının da çiftçiyi vurduğunu söyledi. Gazipaşa Haberlerinde yer alan Çiftçinin elektrik, su, gübre, ilaç, fide ve Bağ-Kur primlerini ödeyemez haline geldiğini belirten Çelik, “Dünyamızı ve ülkemizi saran koronavirüsü hayatımızı durma noktasına getirdi. Bu bir salgın hastalıktan öte adeta bir savaş. Bu savaşa karşı hepimiz üstümüze düşen görevi yapıyoruz, yapmalıyız. 
 
Bu savaşta insanlığın galip geleceğine inancımız tamdır. Uyarılara dikkat edelim ve eksiksiz uyalım. Değerli üretici kardeşlerim;  her geçen gün tedbirler arttırılmakta alanlar biraz daha daraltılmakta. Bizlere düşen görev, yetkililerin ve uzmanların uyarılarını dikkate alarak uyarılara eksiksiz uymaktır. 
 
Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz;
Üretimini yaptığımız ürünler tüketiciye sağlıklı ulaştırılamıyor. İhracata ürünlerimiz pazarlanamıyor. Ürettiğimiz ürünleri üretim maliyetlerinin çok altında satıyoruz. Üretici olarak hepimiz mağdur durumdayız. Böyle bir ortamda birilerini suçlamak, birileri ile tartışmak ve stres yapmanın bizlere hiçbir faydası olmayacaktır” dedi.
 
Çiftçi Varsa, Hayat Var, Çiftçi Varsa Sağlık Var
Gıda güvenliğinin öneminden bahseden Çelik, “Bu felaket tüm insanlığa şunu öğretti; Lüks araba olmadan, lüks ev olmadan, teknoloji olmadan, savaş silahları olmadan, yaşanabilir. Fakat gıda olmadan yaşanılamayacağını öğretti. Artık bundan sonra milletlerin ayakta kalabilmeleri için gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. 
 
Bu krizden sonra devletler gıdaya yatırım yapmaya çalışacaklar. Gıda üretimi olmayan bir millet özgür ve bağımsız değildir” diye konuştu.
 
Gazipaşa çiftçisini bu yıl sel ve fırtınanın ardından koronavirüsün etkilediğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Değerli üretici kardeşlerim;  Gazipaşa Ziraat Odası olarak biliyoruz ki,  bu yıl önce sel ve fırtına. Şimdiyse malûm sebze hâlde kaldı. Elektrik, su, gübre,  ilaç, fide,  Bağ-Kur primleri gibi ödemeleri ödeyemez hâle geldik. 
 
Devlet büyüklerimize üreticilerimizin sıkıntılarını rapor hâlinde sunuyoruz. İnşallah görmezden gelmeyeceklerdir.  Sabırlı olalım, yetkililerin uyarılarına uyup ve büyüklerimizi evde bırakalım. Çiftçi varsa, hayat var. Çiftçi varsa sağlık var” şeklinde konuştu.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • avatar
    Yorumlayan: Yakup Demirci
    27.03.2020

    Gercekten olması gereken bi durum tamamen arkasindayim.

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler