loader



Ahmet ÖZDEMİR
Yazar:Ahmet ÖZDEMİR
27 Ülke - 15 Eyalet “usa” ve 27 Yılın Uluslararası Mutfak Deneyimi Koord. “Has Aşçıbaşı” & Exc. Chef Ahmet ÖZDEMİR ;
 
*** 1974 Antalya Gazipaşa doğumlu Devlet memuru bir ailenin 4. ve son çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Oba İlkokulunda bitirip, daha sonra Alanya Lisesinde Ortaokulu Takdirle bitirmesine rağmen, lise 1. sınıftan ayrılarak 1988 yılında mesleki hayatına Türkiye’nin incisi Antalya’da başladı. 
 
*** 1992 - 2004 yılları arasında Hotel Antalya Dedeman, İstanbul Çırağan Sarayı ve yine İstanbul Conrad ve Hilton’da tam zamanlı mutfak ve servis departmanlarında kısa sureli stajlar yaparak mesleki tecrübelerini geliştirdi. Tabi referansları arasında böyle büyük uluslararası tesisler olunca profesyonel kariyerinde yükselmesi de zor olmadı. Bununla beraber Exc. Chef olarak 5 yıldızlı Delux Otel ve Tatil Köylerinin özellikle açılışlarda aranılan mutfaklar koordinatörü oldu. 
 
*** İngilizce, Almanca, İspanyolca ve İtalyanca bilen ÖZDEMİR Meslekteki serüveninde 27. yılını geride bıraktı. Mesleki hayatında bu güne kadar sadece kendi imkânları dahilinde Osmanlı ve Türk mutfağının Dünya gönül elçisi olarak; 3 kıta, 17 ülke ve 101 şehir dolaşarak 410.000 km kat etti. 16 ulusal yerli ve yabancı televizyon kanalına mesleki sunum yaptı. Toplamda 146 yerli ve yabancı, gazete ve dergi de yazılı haberi çıktı, 24 makale, 128 mesleki ve turizm ile ilgili köşe yazısı yazdı. 
 
*** Bugüne kadar Dünyada; Türkiye’de 7 ayrı Delux tatil köyü ve 5 yıldızlı otel, İngiltere’de 2, Amerika da 12, Türkiye’de 2, Belçika’da 1 olmak üzere Uluslararası mutfaklar üzerine (otel ve restoran) arasında değişen farklı konseptlerde 17 vip otel ve Restoranın ilk açılışlarını yada alanında mesleki eğitim programlarını gerçekleştirdi.
 
*** Son 12 yılını Uluslararası standartlara sahip; Avrupa, Asya ülkeleri ve ABD’deki çalışmaları arasında Washington Dc, Cenevre, Londra, Kuala Lumpur, New York, Ohio, Brüksel, Beringen, Rotterdam, California, Berlin, Viyana, Virginia, Boston ve Florida eyaletleri ve dünyanın birçok ünlü şehrinde Fine Dining restoranların, 5 yıldızlı hoteller ve Delux tatil köylerinin personellerine özel kontratlar ile talebe göre; 4 yada 8 haftalık, 6 ay ve 1 yıl süreli eğitimler vererek ilk büyük açılışlarını gerçekleştirdi. 
 
*** Has Aşçıbaşı ; Tüm mutfak, Servis ve Yönetim kadrosu, alacar-te bölümlerinin standartları taşımak amacıyla ihtiyac duyulan yiyecek ve içecek menülerini yaparak reçetelerini oluşturur. Uluslar arası mutfaklar üzerine VIP standartlarında restoranlar, şehir içi ve sezonluk hotellerinin, banquet, protokol, ziyafet ile ilgili Hizmeti devam ettirecek mevcut mutfak ve servis personellerini kısa süreli eğitimlerle profesyonel hale getirir ve yeni şefleri yetiştirerek hizmeti onlara devreder, yada anlaşmalı olarak devam eder. 
 
*** Istanbul Anadolu Yakası Beylerbeyi'nde yer alan ve boğazın en pahalısı Merdum Boutique Hotelin açilisini gerçekleştirerek servis ve mutfak personellini eğiterek 6 aylık süre zarfında görevini yetiştirmiş olduğu yeni şeflere devrederek Dubai ve Umman projelerini harekete geçirmek için 2017 Mart  ayında Salalah şehrinde Hamdan Group bünyesine katıldı. 
 
Restoran Konsept Tasarımı ve Danışmanlığı, Örnek Restoranlar, Restoran Menüleri, Menü Çeşitleri, Menü Planlaması, Menü Analizi, Menü Yönetimi
 
Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir Yurt İçinde Ve Yurt Dışında İhtiyac Duyan Kişi Ve Kurumlara;
Yiyecek ve içecek alanlarında restoran ve konaklama ve işletmelerine belirtilen konularda Osmanlı ve Türk mutfağı, Osmanlı saray mutfağı, Eski İstanbul mutfağı, Anadolu halk mutfağı, Akdeniz mutfağı, menü planlama, konsept belirleme, mesleki eğitim alanlarında uluslararası konumda;
 
Yiyecek ve içecek danışmanlığımutfak danışmanlığıişletmeci körlüğüYeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim?, Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?, Menü DanışmanlığıRestoran YönetimiGastronomi Danışmanlığıkonsept danışmalığıŞehrin En İyi Restoranlarına Nasıl Sahip Olabilirim? Restoran projeleriYeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular?, Kalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek İçin Dikkat !!! Gastronomi sektöründe Restoran Konsept Tasarımı ve DanışmanlığıÖrnek RestoranlarRestoran MenüleriMenü ÇeşitleriMenü PlanlamasıMenü AnaliziMenü Yönetimi konularında mesleki eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. İlgili projeler için mesleki bilgilerine ihtiyac duyan kişi ve kurumlar Türkiye saati ile sabah 10:00 ila aksam 22:00 saatleri arasında kendisi ile İLETİŞİM bilgilerinden bağlantıya geçebilirler...

 

Has aşçıbaşı Ahmet ÖZDEMİR'in Yeni restoran projeleri ve kendi anlatımı ile örnek restoran projeleri detaylarından sadece bazıları..
 
Gastronomi sektöründe Şehrin En İyi Restoranlarına Nasıl Sahip Olabilirim ve Kalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek neler yapmalıyım diyenler için Restoran projelerimin bazı duyları aşağıdaki gibidir:
 
Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorulardan ve gastronomi sektöründe ilgili danışmanlıklardan olan Gastronomi DanışmanlığıMutfak DanışmanlığıYiyecek Ve İçecek DanışmanlığıRestoran DanışmanlığıMenü DanışmanlığıRestoran Konsept Tasarımı ve Danışmanlığı tarafıma ait olmak üzere yeni Restoran Nasıl Açılır ve Yeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim? Dediğinizde birçok hataya düşmeyeceğinizi garanti ediyorum. 
 
Yeni restoranınızda yada restoran zincirinizde Luzumsuz ve gereksiz bir çok demirbaşı depolarınızda çürütmeyeceğinizi, restoran malzemelerinde bir çok gereksiz malzemeye boşu boşuna para ödemeyeceğinizi ve gereksiz personel değişimi yapmayacağınızı garanti ediyorum. Yeni açacağınız Restoran Konsepti ve konsept tasarımı "tayin edeceğiniz" iç mimar ve diş mimar ile birlikte hazırlanacaktır. 
 
Tarafımca hazırlanan Hizmet Alanlarım içerisindeki Restoran Projelerim:  fizibilite, sunum tarzı, Yönetim SirküleriYönetim RaporlarıMutfak YönetimiOrganizasyonCost - MaliyetAnket ve FormlarÇizelge ve TutanaklarRestoran Yönetimi ve fikirden ibarettir ve restoran projesi ücreti içerisindedir. Birebir operasyonun içerisinde başında olduğum takdirde işverenim olan kişi yada kurum ile konuşulan ve karşılıklı mutabakat ile ekstra bir ücret alırım.
 
 
Yeni restoran projelerinin süresi proje detaylarına sadık kalındığı takdirde takribi 6-7 ay olarak hesaplanmıştır. Şehrinizde kalıcı bir restoran olacak olan restoran projesinin ödemeleri 3 parça olarak hesaplanmıştır.
 
1. Ödeme: karşılıklı mutabakat ile anlaşılarak işe başlandığı zaman.
 
2. Ödeme: küçük açılış yapıldığı zaman.
 
3. Ödeme: büyük açılış yapılarak tüm eğitimlerin bittiği ve yeni açılan restoranın karşılıklı mutabakat ile konmuş "kalite yönetimi, personel eğitimleri ve aylık ciro" hedeflerine ulaştığı zaman.
 
Açılacak olan Yeni restoran projesinin ücretini içerisinde olan Aktivite & Banquet MenüleriÖrnek Restoran MenüleriMenü ÇeşitleriMenü PlanlamasıSeçenekli MenülerMenü Analizi ve Menü Yönetimi belirtilmiş olan ücretin içerisindedir...
 

Hiç bir yerde olmayan yemek sunumları, alternatifsiz yemek menüsü, soyutlanmış uyumlu deKorasyon, konsept tasarımı, şaşırtıcı hizmet portföyü, hayret verici fiyat politikası ve çok daha fazlası restoran projelerimin içerisindedir....

 

Yeni Restoran Projesi Dubai :

“Korona virüs tedbirleri dikkate alınarak Bağışıklık sistemi ve Akdeniz mutfağı konsepti üzerine” 50.000 $

 

Yeni Restoran Projesi Jakarta :

“Korona virüs tedbirleri dikkate alınarak Osmanlı ve Türk mutfağı konsepti üzerine” 50.000 $

 

Yeni Restoran Projesi Tokyo :

“Korona virüs tedbirleri dikkate alınarak uluslararası mutfakları konsepti üzerine”  50.000 $

 

Yeni Restoran Projesi Londra :

“Korona virüs tedbirleri dikkate alınarak uluslararası mutfaklar konsepti üzerine” 50.000 $

 

Yeni Restoran Projesi İstanbul :

“Korona virüs tedbirleri dikkate alınarak Bağışıklık sistemi ve Akdeniz mutfakları konsepti üzerine 50.000 $

 

"Bu restoran projelerinde konsept içerisinde konsept ve sunum tarzı vardır. Şu an İlgili şehirlerde böyle bir konsept yoktur."