loader

Gazipaşa Turizmi...

Avukat Yusuf ŞANLI
Yazar:Avukat Yusuf ŞANLI
Bu yazı

Gazipaşa Turizmi     
İLÇEMİZ sınırları içinde bulunan ancak ilçemize hiçbir faydası olmayan bir hava alanı var, adı bile bizim değil, yarısını başkası çalmış, adı Alanya-Gazipaşa Havaalanı olmuş. Bu hava alanına dünyanın dört tarafından turist gelir. Ancak bu turistler Gazipaşa tarafına yönünü dönmeden dosdoğru Alanya’daki otellere gider.
 
Hâlbuki bu hava alanı için ilçemizin en verimli topraklarını verdik. Bu hava alanı yüzünden onlarca vatandaşımız perişan oldu. Evsiz ve işsiz kaldı. Gazipaşa Belediyesi milyonlarca lira rüsum, Gazipaşa Mal müdürlüğü de o kadardan fazla vergi ve KDV’den mahrum kaldı.  
  
Şu haliyle bu havaalanının Gazipaşa’ya faydadan çok zararı olmuştur. Olan faydası sadece devenin kılı kadardır.  
 ***
19 Mart 2008 tarihli Gazipaşa Gazetesinde “İsveç’te tanıtılıyoruz”  başlıklı haberimizde o günün kaymakamı İsmail Gültekin’in İsveç’in Göteborg şehrinde düzenlenen fuara katılarak Gazipaşa’nın tanıtımını yaptığını yazıyor.  
 
Yakın zamanda belediyemiz 25-28 Ocak 2018 tarihinde İstanbul EMİTT 2018 fuarına da katıldığını gazetelerimiz yazdı.  Ek olarak yine yakın zamanda Moskova’da yapılan fuara da katıldık.
 
Yine 11 Mayıs 2018 günlü yerel gazetelerimiz Gazipaşa Hava Alanına Türk sermayeli Corendon hava yolu şirketinin Gazipaşa’ya ilk uçuşunu gerçekleştirdiğini yazdı.
 
Son olarak 28 Mayıs tarihli Selinus Gazetesi’nde büyük gövdeli Boing 750-200 tipi bir Rus yolcu uçağının Gazipaşa Hava Alanına gelişini okuduk.
 
Gazete haberine göre bu uçağı Alanya belediyesi başkan vekili Ali Yenialp ile Gazipaşa belediye başkan vekili Mustafa Avcı çiçeklerle karşıladılar, bu uçağın gelmesi sebebiyle sevinç gözyaşı döktüler.     
 
Belediyemizin bu fuarlara katılmasını, yabancı havayollarının ilçemiz hava alanına gelmesini elbette sevinçle karşılıyoruz.   
 
Ancak şu konuyu da düşünmeden edemiyoruz:
 
Bu fuarlarla Gazipaşa’mızın nesini tanıttık? 5 yıldızlı otellerini mi? Sahilde otel yoksa yayla turizmini mi? 
 
Gazipaşa’nın gözle görünen 3 tane güzel sahili var: Korubucağı, Kızılin ve Kâhyalar. Belediye Başkanımız Adil Çelik seçildikten hemen sonraki yaptığım ziyarette en geç 2014 yılının Eylül ayında Adil Üstündağ’ın motel için kazmayı vuracağını söylemişti. Biz de ümitlenmiştik ve sevincimizden havalara uçtuk.
 
Yine Corendon uçağının Hava alanımıza gelmesi münasebetiyle Belediye Başkanımız bir konuşma yapıyor. Ve “bu yıl Gazipaşa turizmde çağ atlayacaktır.” Diyor ve Ekliyor: “İnşallah bu yıl hava limanını kullanan yolcu sayımız 1 milyon 200 bini bulacak. Bu da hava alanımız ve turizm için bir milat olacak”
 
Ben Gazipaşa Belediye başkanı olsam Corendom veya Rus Yolcu uçağının gelişinde hazır bulunmazdım. İstanbul’daki EMİTT 2018 fuarına ve Moskova’daki fuara da katılmazdım. Zavallı gariban belediyemizi bu kadar GEREKSİZ MASRAFA da sokmazdım. 
 
Bir an için Corendom uçağı Gazipaşa Hava Alanına yılda 10 Milyon yolcu getirdiğini farz etsek Gazipaşa’nın ne menfaati olur? Bu yolcular uçaktan iner inmez doğruca Alanya’daki otellerine gitmeyecekler mi?
 
Corendom veya Rus yolcu uçağından inen bir yolcu sayın belediye başkanımıza sorsa “Başkan biz bir grup olarak Gazipaşa’da kalmak istiyoruz. Kaç yatağınız var”  diye sorsa sayın başkan ne cevap verecek? Başkanın vereceği cevap karşısında ilçemiz turist gözünde alay konusu olmaz mı?  
 
Bence Corendom uçağı Gazipaşa hava alanına geldiği zaman sayın başkan karşılamaya gitmemeli idi. Çünkü turizm yönünden şu anda Gazipaşa ile Alanya’nın İMAMLI mahallesi arasında hiç bir fark yoktur.         
***
İşsiz gençlerimiz ve bilhassa bayanlarımız sabahın erken saatlerinde Alanya’ya çalışmaya gidiyorlar. Akşamüzeri saat 19.00 civarında 13 saat sonra ilçemize geri gelirler.
 
Bu gençlerimizin Alanya’ya çalışmaya gitmelerine elbette seviniriz. Ve bu gençlerimizi çalıştıran işyeri sahiplerine de teşekkür ederiz.   
 
Ancak bu güzel ilçede kumumuz, denizimiz ve güneşimiz varken niçin çalışmak için Alanya’ya gitmek zorunda kalıyoruz. Niçin belediyemizin yönetimini ele aldığı tarihten beri ilçemiz sahillerinin turistik yatırıma uygun hale getirecek bir imar planı yapılmaz? 
 
İlçemizde otel yapmak için Green Park yöneticisi (sahibi)  Adil Üstündağ ilçemizde 122 dönüm arazi satın aldı. Adam bu 122 dönüm arazinin ortasına yaptığı şantiye binasını niçin yıktırdık? Bir de adama ilçemize turistik tesis yapacak diye mahkemeden ceza aldırdık?     
              
Şimdi belediyecilerimiz bu yıkım için “İMARA AYKIRI”  diyecekler, 122 dönüm arsa ortasına yapılan nokta kadar şantiye binasına yıkım kararı verilemez. Belediye Gazipaşa’nın menfaatini düşünse ruhsat bile verilebilirdi.                      
                      
Belediyemiz “Orasının imara açık değil”  diyorsa onun kabahati yine kendilerinin...
 
Belediye yetkililerine soruyorum. Kızıl İn’in 18 uygulamasını 4,5 yıldır niçin yapmadınız?
 
Belediyenin görevi o şantiye binasını yıkmayıp o 122 dönüm araziyi otel yapmaya uygun hale getirmekti.
 
***
Başka bir konu daha var. Bir an için o şantiye binasının yıkılması gerekse bile Gazipaşa’nın bulaşık yıkamak, gece bekçiliği, havuz temizliği yapmak veya plaj beklemek için Alanya’ya giden işsiz gençlerimizin hatırı için o binayı idare edip Adil Üstündağ’a her türlü teşvik ve yardımı yapıp Gazipaşa’ya en az 2000 kişiye daimi iş verecek, yıllık binlerce turist getirip Gazipaşa ekonomisini zehir solumaktan kurtarıp zenginleştirecek büyük bir otel yaptırılabilirdi. 
 
Ve soranlara şöyle denirdi: Koskoca bir ilçe halkının geleceği ve menfaati için hoş görüyoruz. O zaman size kimse bir şey diyemezdi.
 
Ayrıca Adil Üstündağ ilçemiz Cebeli Tepesini ihale ile satın aldığı halde satın aldığı bu yeri belediyeye geri veren adamdı.
 
Bunlar yapılmadığı için Gazipaşa’nın net 5 senesi kaybolmuştur. Bu kafa devam ederse daha nice 5 seneler kaybolacak ve biz Alanya turizmcilerinin bedava reklamcısı olmaya devam edeceğiz. .
 
Hoşca kalınız...                                             
 
Gastonomi danışmalığı ile lgili bazı yazılarımızı da inceleyebilirsiniz...
 
Yeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Şehrin En İyi Restoranlarına Nasıl Sahip Olabilirim?
Kesin Başarı İçin Restoran Danışmanlığı Almalımıyım?
Yeni Restoran Açmak İsteyenlerin En Çok Sorduğu Sorular?
Kalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek İçin Dikkat !!!





Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.