loader

Nerede Biri Kadın Özgürlüğü İçin Ayağa Kalkarsa!!!

Kenan USTA
Yazar:Kenan USTA
Bu yazı

Nerede Biri Kadın Özgürlüğü İçin Ayağa Kalkarsa!!!
 
Nerede biri kadın özgürlüğü için ayağa kalkarsa, aynı zamanda bütün kadınların özgürlüğü için ayağa kalkmış demektir.
 
Cinsiyetinizin size ne fazladan nezaket ne de şiddet ve haklarınızın yenmesine bahane olmasına izin vermeyin.
 
Kadın olduğunuz için size gösterilen her nezakete kanmayın çünkü o nazikliğin arkasında sizi bir birey olarak kale almama, sizin üzerinizde bir kontrol sahipliği hissi yatıyor olabilir. sonra da bu o nefret kustuğumuz şiddete dönüşebilir.
 
Sürekli sizi savunan erkekler tarafından anne olmanıza vurgu yapılmasına izin vermeyin, çünkü bu size doğanın verdiği bir özelliklik elbette ki önemli ama sizi siz yapan o değil bir insan olarak kendinize kattıklarınızdır.
 
Sizi birey olarak ve cinsiyetinize has özellikler dışında sizi tanımlayan ve saygıyı bireysel olarak kendi başınıza elde etmenize neden olandır.
 
Sizler ne kadar çok cinsiyetinize ait özelliklerin dile getirilerek savunulmanıza göz yumarsanız, zaten o özellikler dışında bir şey olarak görülmemenin acı sonucu olan şiddet ve ikinci sınıf vatandaş gibi görülmenin önüne geçemezsiniz. sizleri savunacak olan erkekler değil, kadınlar da değil insanlar insanca muamele görmeyi savunacaktır.
 
Bir erkeğin hayatının parçası olmaya çalışmayın.
 
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözü bana göre çok aşalayıcı bir söz. bir erkeğin meslek hayatındaki en büyük destekçisi olarak yorumlanmak, hayatı olan ve başarılı edilmesi gereken erkek ve kadın erkeğin hayatı için ihtiyaç gibi bir anlama sahip gibi geliyor bana. 
 
Bunun adına bazıları ilişki diyebilir ama o zaman da kadına zaten rolünü vermiş oluyoruz ki buna kişinin kendisinden başka kimsenin hakkı yoktur.
 
Kadın
Ana 'dır
Bacı 'dır
Eş 'tir
Sevgili 'dir
 
ve bunların hepsinin içinde yaşayan aşk’tır.
 
İyi ki varsınız...





Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.