loader

Hayat Babalardan Miras Bir Cümledir...

Zeyyat ŞAHİN
Yazar:Zeyyat ŞAHİN
Bu yazı

Hayat Babalardan Miras Bir Cümledir...
 
Hayat, babaların cümleleriyle;
babaların baba sözleriyle sürdürdüğümüz bir eylemdir. Babaların cümleleri önemlidir. Her sözcüğü hayatımızın çetrefilli bir anında işimize yarar bu cümlelerin. Babaların cümleleri, açıklanmaya ihtiyaç duymaz. Yine de başkalarınca anlaşılması zordur bu cümlelerin.
 
Bütün yalınlığına, bütün sadeliğine rağmen zordur;
çünkü bu cümleler baba ile çocuk arasındaki korunaklı ilişkinin mecazını taşır. En dar vakitlerinde, en zor zamanlarında uçurumun kıyılarından alır tüm çocukları babaların cümleleri.Belki de bu yüzden en az babalar konuşur evlerde; ama en çok onların sözleri siner evlerin dört bir yanına.
 
Evleri ev yapan annenin sıcaklığıdır;
evleri koruyan, korkuları evlerden uzak tutansa babaların sözleridir. En güvenilir limandır babaların sözü. Anneler ve çocuklar bu limana sığındıkları ve bu limana güvendikleri için şen şakrak kahkahalarla kulaç atarlar hayat denizinde. 
 
Babalar, içlerine akıttıkları gözyaşı denizinde boğulurken, anneler ve çocuklar doya doya ağlayabilirler. Ve baba sözü gözleri buğulu bir devdir, onları her daim koruyan. Babaların çocuklarına bıraktığı cümleler, en muhkem kalelerden daha güvenlidir çocuklar için. Babaların çocuklara evler, arabalar, servetler bırakması gerektiği sanılır. Babalardan kalan en önemli miras onların sözleridir. 
 
Hani diyor ya atasözümüz:
“oğlan deli, neylesin malı; oğlan akıllı, neylesin malı.” Gerçekten de ölçülebilen, tartılabilen bütün zenginliklerin çoğalması ne kadar mümkünse azalmaları, yok olmaları o kadar mümkündür. Oysa babaların cümleleri kendi baba oluş sürecimizde onlara eklediğimiz yeni cümlelerle sürekli çoğalır, çepeçevre kuşatır hayatı.
 
Hayat Babalardan Miras Bir Cümledir...
Babalar, çocuklara cümleler bırakır. Bu cümleler insanı hayatı boyunca izler, en olmadık zamanda aklına düşer, karşısına çıkar insanın. Bu yüzden önemlidir bu cümleler ve bu cümlelerin anlam zenginliğidir çocukların hayatını anlamlı kılan ve zenginleştiren.
 
Şimdi lütfen dikkat edin! Küreselleşmecilerin yeni dünya düzeni ve yeni kültür anlayışında, yeni hayat planlarında babaların sözlerine hiç yer yok. Babaların sözleri unutturulmaya çalışılıyor. Bireyi öne çıkarmak bahanesiyle çocuklar babalardan uzaklaştırılmak babaların cümleleri çocukların zihninden atılmak isteniyor. Böylece işler kolaylaşacak. 
 
Babalarından miras cümleleri olmayan bireyler, sığınacak liman bulamayan tekneler gibi ilk fırtınada darmadağın olacaktır. O aman da küreselleşmecilerin diledikleri yere küremeleri kolay olacaktır bizi.
 
Babaların cümleleri vahşi kapitalizmin insanlığa savurduğu mızraklara karşı tek silahımız. Yeniden o cümlelere sığınmalı, çocuklarımıza bizden sağlam cümleler bırakmalıyız. Babaların cümleleri önemlidir. 
 
Bu cümleler hayata yön verir; 
bütün yönlerini aydınlatır hayatın. Bu yüzden önemlidir Dede Korkut Hikayeleri, Oğuz Kaan Destanı, Manas Destanı, Keremle Aslı hikayesi. Bize bu hikayeleri unutturmaya çalışanlar yeni dünya düzeninin yeni kültür anlayışını dayatanlardır.
 
Bunlar, babalarımızın cümlelerini yok etmeye çalışanlar;
bunlar, ekmeğimize göz koyanlardır. Babaların cümlelerine sahip çıkmak, geleceğimize, ekmeğimize sahip çıkmaktır.
 
Babaların sözleri gök kubbeden silinirse, biliniz ki insanlık da yerküreden silinecektir. Küreselleşmeciler bizi derin uçurumlara küreyeceklerdir.





Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.