loader
Dogan: Kimse Sağlıklı Ürünü Çöpe Dökmez

Dogan: Kimse Sağlıklı Ürünü Çöpe Dökmez

Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Kamuoyunda bir video dolaşıyor..

Dogan: Kimse Sağlıklı Ürünü Çöpe Dökmez 
 
Lekeli ve böcekli domatesler seçildikten sonra çöpe dökülüyor. Çöpe dökülen ürünlerin yenmeyecek durumda  olduğu belirtildi.
 
BU ÜRÜNLER SOFRAYA UYGUN DEĞİL
 
Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Kamuoyunda bir video dolaşıyor. Gazipaşa'da sebzelerin çöpe atıldığını, fiyatların yükseltilmek için yapıldığını belirten bir video. Buradan 17 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatta çok titiz davranan bir ülkeyiz. 
 
Burası salatalığın başkenti. Türkiye'de en kaliteli salatalık; Gazipaşa'da yetişir. Şu anda mevsim gereği 300-400 ton mal sevkiyatı yapıyoruz. Kış aylarında 800- 1000 ton sevkiyat yapıyoruz. Bunlar, işlenme aşamasında sofraya konulmayacak ürünler. 
 
Çürük, kurtlu ürünler ayrılıyor. Bu ürünler akşamüzeri belediyenin çöp konteynerlerine konuluyor. Belediye de bunları uygun bir zamanda belediye çöplüğüne götürüp, döküyor. Bu ürünler sofraya konacak şekilde olsa döker miyiz? Hayır dökmeyiz. Bu paylaşımı yapan kişi 'Bu ürünü ben yerim' diyorsa, gelsin ücretsiz kendisine verebiliriz. Bu ürünler sofraya uygun değil. Bu ürünleri ne dış ne de iç piyasaya veremeyiz” dedi.
 
Dogan: Kimse Sağlıklı Ürünü Çöpe Dökmez
DOGAN: KİMSE SAĞLIKLI ÜRÜNÜ ÇÖPE DÖKMEZ 
 
Bu konuda görüştüğümüz Ak Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan ise şunları söyledi, “Biz bu olayı sosyal medyada gördük. Çünkü daha önce bazı kişilerin ürünler para etsin diye çöpe döktüğü duyumları almıştık. 
 
Bu nedenle hemen Hal Komisyoncular Derneği Başkanı Hamdi Fidan’ı aradım. Kendisi bu ürünlerin çıkma ve böcekli ürünler olduğunu belirterek çöpe dökülmesi gerektiği bilgisini verdi. Yani kimse para eden bir ürünü çöpe dökmez. Bu ürünler tamamen çıkma ve böcekli ve çöpe dökülmesi gereken ürünler” diye konuştu.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler