loader
  • Gazipaşa Tarım Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını

    Gazipaşa Tarım Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını

  • Gazipaşa Tarım Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını

    Gazipaşa Tarım Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını

  • Gazipaşa Tarım Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını

    Gazipaşa Tarım Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını


Gazipaşa Tarım Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını

Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, yaptığı konuşmada fuara katılanlara ve destek verenlere teşekkür..

Gazipaşa Tarım Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını 
 
Halk oyunları ekibi, fuar açılışı öncesi hünerlerini sergiledi. Fuarın açılış kurdelesini hep birlikte kestiler. Dernek Başkanı Doğan, protokol üyelerine stantları gezdirdi. Yaprak Fide, fuarın en çok ziyaret edilen stantları arasında yer aldı. Fuarda Gazipaşa’da yetişen tropikal meyvelerin tanıtımı yapıldı. Kaymakam Altun ve Belediye Başkanı Yılmaz, fuara katılan firmaları ziyaret etti.
 
Gazipaşa Tarım Fuarı görkemli bir törenle dün kapılarını açtı. 14 Mayıs’a kadar açık olacak fuarda 59 firma ürünlerini tanıtacak
 
GAZİPAŞA’DA iki yılda bir düzenlenen Gazipaşa Tarım Fuarı, bu yıl 13. kez kapılarını açtı. Gazipaşa Kaymakamlığı, Gazipaşa Belediyesi, Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği, Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen Gazipaşa Tarım Fuarı’na çok sayıda firma katıldı. Fuar açılışına Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da katıldı. Gazipaşa’da bu yıl 13.’sü düzenlenen Tarım Fuarı, dün saat 11.00’de açıldı. 
 
Fuar açılışına Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Kaymakam Refiki Durdu Yavuz Öğüt, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İlçe Jandarma Komutanı Ökkeş Yılmaz, Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, İlçe Müftüsü Yunus Erdoğan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Büyükakça, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, firmalar ve vatandaşlar katıldı.
 
Gazipaşa Tarım Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını
Çok sayıda firmanın katıldığı fuarda Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve beraberindekiler esnafları ziyaret ederek herkese bol bereketli fuarlar diledi.
 
59 FİRMA KATILDI
 
Dün saat 11.00’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm,  Eğitim ve Yardım Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, yaptığı konuşmada fuara katılanlara ve destek verenlere teşekkür etti. Dernek Başkanı Doğan, fuar hakkında bilgiler verdi. Tarım fuarına, 11 adet bisk ressamı, tohum dalında 1,  fide dalında 3,  Meyve fidanları dalında 3,  Damlama ve sulama dalında 2, Tarım alet ve makineleri 2, Eğitim kuruluşları 3, Kamu kurum ve kuruluşları 6, Bankacılık ve sigortacılık 5, Dernekler ve odalar 3, Gıda sektörü 8, Meslekler 9, Sosyal medya ve dijital 3, firmalarla toplamda 59 firma fuara katıldı. 
 
ÇOK MUTLUYUM
 
Fuar açılışında konuşan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Gazipaşa bir tarım şehri, bir üretim şehridir. Gazipaşa deyince herkesin aklına tarım gelir, turfanda sebzecilik gelir, tropikal meyveler gelir. Biz sabahın erken saatinden geç saatlere kadar her gün üreten ve dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan bir ilçeyiz. Hem iklim olarak hem de toprak verimliliği olarak çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Böyle güzel bir ilçede Belediye Başkanı olarak çalışmaktan, sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum” dedi. 
 
Salgın hastalık nedeniyle geçtiğimiz yıl tarım fuarının açılamadığını, bu yıl şartların da uygun olmasıyla fuarın açıldığını belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Fuarlar, üreticimizi son teknolojik gelişmeler ile tanıştırıyor. Aynı zamanda tarım teknolojisi üreten firmalarımızın ürünlerini tanıtmaları açısından da son derece önem arz ediyor. Bizler ilçemizin geleceği ve ekonomik gelişmişliğini artırmak için tarım fuarına önem veriyoruz. Tarımın, çiftçilerimizin ve tarımsal üretimi destekleyen fuarların her zaman yanındayız. Fuarımıza destek veren başta sayın kaymakamımız olmak üzere, Gazipaşa İlçe Tarım Müdürlüğü’ne, Gazipaşa Ziraat Odası’na, BATEM’e Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım derneğine ve firmalarımıza teşekkür ediyorum. Burada bizlerle olduğunuz için siz değerli katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum.” diyerek fuara katılan herkese teşekkür etti.
 
Gazipaşa Tarım Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını
 
GAZİPAŞA BELEDİYESİ OLARAK ÜRETİM FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ.
 
“Milli ekonominin temeli tarımdır. Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü saygı ve minnetle anıyorum diyerek sözlerine devam eden Başkan Yılmaz, “Biz Gazipaşa Belediyesi olarak her zaman Ata’mızın izinde üretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Göreve gelir gelmez açtığımız Bitki üretim tesisimizde ağaç, çiçek ve fide üretimi yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da desteğiyle yayladaki arazilerimize nohut ekiyoruz. Ata tohumumuz olan Karakılçık buğdayını ekiyoruz. Elde edilen ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla ve üreticilerimizle paylaşıyoruz. Her zaman her koşulda üreticimizle birlikteyiz. Tarım bizim geleceğimizdir. Ekelim, üretelim, hep birlikte geleceğe güvenle ilerleyelim ”ifadesiyle herkesi tarımsal üretim yapmaya davet etti.
 
TARIM PLANLI YAPILMALI
 
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Dünyada tarımı zannedildiği gibi geleneksel yaşayan plansız yaşayan toplumlar değil tersine sanayileşmiş, planlı, organize milimetrik bütün kaynaklarını hem insan kaynaklarını hem doğal kaynaklarını planlayan toplumlar çok büyük orada yapıyor. Aslında en çok istihdam üreten, insanları en çok göç etmekten alı koyan, insanların yaşam güvenliğini teshis eden en geniş ve hayati sektör. Gazipaşa bitki çeşitliliği en yüksek olabileceği ova. Kuzey Afrika, Orta Doğu, Güney Avrupa  dahil en tropikal ovaya sahip bölgemiz. En planlı olması geren, en merkezi tarım organize edebilmemiz gereken, tabi genel kamu yönetiminin çok zinde çok organize olması gerekiyor böyle bir şey için” dedi.
 
YAPRAK FİDE STANDINA ÖVGÜ
 
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından 13. Gazipaşa Tarım Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Dernek Başkanı Doğan, İlçe Kaymakamı Altun, Belediye Başkanı Yılmaz ile protokol üyelerine fuar alanını gezdirip, firmalar hakkında bilgi verdi. Fuarda en çok ilgi gören stant ise Gazipaşa’da tek fide üretim tesisine sahip olan Yaprak Fide’nin sıtandı oldu.
 
FUAR 14 MAYIS’TA SONA ERECEK
 
Gazipaşa Tarım Fuarı Ziyaretçilerine Kapılarını
Çok sayıda firmanın katıldığı Gazipaşa Tarım Fuarı 14 Mayıs Cumartesi akşam saatlerine kadar çeşitli etkinliklere sahne olacak. Tanıtımı, kültürü ve eğlenceyi aynı anda içinde barındıran Gazipaşa Tarım Fuarı’nda, üreticilere yönelik eğitim seminerleri de düzenlenecek. Tarım Fuarı, ikinci gününde saat 09.00’da kapılarını açacak. 12 Mayıs günü saat 14.00’te Fuar Seminer Alanı’nda BATEM’de görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Alper Arslan tarafından “Avokado Yetiştiriciliği ve Çeşitleri” konusunda Gazipaşalı üreticilere seminer verilecek. 
 
Fuar; üçüncü gününde de kapılarını saat 09.00’da açacak. Aynı gün saat 14.00’te BATEM’de görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Dilek Güven, üreticilere “Tropik Meyveler ve Bölgemizdeki Geleceği” konulu seminer verecek. Aynı günün akşamında Gazipaşa Musiki Derneği’nin hazırladığı Türk Halk Müziği konserinde Gazipaşalıların kulaklarının pası silinecek. Gazipaşa Tarım Fuarı, 14 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler