loader
 Muz Üreticisi Abit Ersoy'dan Çiftçiye Destek Çağrısı

Muz Üreticisi Abit Ersoy'dan Çiftçiye Destek Çağrısı

Tarımda artan maliyetler nedeniyle çiftçinin para kazanamaz hale geldiğini belirten Muz Üreticileri Birliği Üyesi Abit Ersoy, devletin çiftçilere acilen destek..

Muz Üreticisi Abit Ersoy'dan Çiftçiye Destek Çağrısı
 
Abit Ersoy, Av. Yusuf Şanlı’yı ziyaret etti. Muz Üreticileri Birliği Üyesi Abit Ersoy, çiftçilere gübre, ilaç, enerji ve akaryakıt konusunda destek verilmesini istedi
 
GAZİPAŞALI muz üreticisi Abit Ersoy, yeniden yayın hayatına başlayan Gazipaşa Gazetesi’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Muz üreticisi Abit Ersoy, Av. Yusuf Şanlı’yı tebrik ederek gazetenin yayın hayatına devam etmesinden dolayı duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. 
 
Tarımda artan maliyetler nedeniyle çiftçinin para kazanamaz hale geldiğini belirten Muz Üreticileri Birliği Üyesi Abit Ersoy, devletin çiftçilere acilen destek vermesi gerektiğini söyledi. 
 
Abit Ersoy, “Gazipaşa Türkiye’de muz üretiminde önemli bir yere sahip. Gazipaşa’da açık ve kapalı alanda ürettiği kaliteli muzu ekonomiye katkı sunuyor. Dolarda yaşanan yükseliş nedeniyle üreticiler, zor bir sınavdan geçiyor. 
 
Muz üretiminde özellikle elektrik fiyatları çok yüksek. Gelen yüksek faturalar nedeniyle muzcu para kazanıyor. 
 
Hükümet çiftçinin tarımsal sulamada kullandığı elektriğe en az yüzde 50 hibe vermeli. Gübre fiyatları da son bir yılda arttı. Çiftçiye gübre konusunda destek verilmeli.  Ayrıca mazot desteği biran önce arttırılmalı” dedi.
 
Maliyetler Arttı
 
Artan maliyetler karşısında çiftçinin para kazanmadığını belirten Abit Ersoy, “Özellikle muzcu bu yıl para kazanamadı. Artan maliyetler karşısında muz fiyatı bir önceki yılın altında kaldı. 
 
Geçtiğimiz aylarda ilçemizde etkili olan fırtına, don ve soğuk havadan dolayı birçok üretici zarar gördü. Çiftçinin ürünü dondu, zarar gördü ve para etmedi. Bu yüzden Gazipaşa, Anamur ve Alanya afet bölgesi ilan edilmedi. 
 
Çiftçiye yeni kredi imkanları sunulmalı, geçmişte kullanılan kredi ödemeleri durdurulmalı. Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin kredi faizleri de silinsin. Borçlarını ödeyemeyen birçok üretici icra korkusu yaşıyor. 
 
Özel bankalara olan borçların ödenebilmesi için devletin çiftçiye elini uzatması lazım. Devlet destek verirse çiftçi daha çok üretir. Hem çiftçimiz hem devletimiz kazanır. Çalışkan çiftçilerimize üretime devam edenlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler