loader
Kira Fiyatları Uçtu

Kira Fiyatları Uçtu

Gazipaşa’da konut fiyatlarının ve kiralık dairelerin her geçen yükselmesi vatandaşları mağdur ediyor. Konut sahipliği giderek imkânsız hale gelirken maaşların büyük bir bölümü ise ev kirasına gidiyor. Konut kiralarının bir..

Kira Fiyatları Uçtu
 
Gazipaşa’da kiralık ev fiyatlarındaki artış devam ediyor. Artan enflasyon kiralara zam olarak yansıyor
 
GAZİPAŞA’DA son yıllarda kira fiyatlarındaki artış dikkatlerden kaçmıyor. İnşaat maliyetlerindeki artış ev fiyatlarına yansıdı. Maliyet artışına enflasyon da eklenince ev kiralarındaki artış kaçınılmaz oldu. Gazipaşa genelinde son zamanlarda ev arayanlar bulamıyor ve bulanlar da fiyatların yüksekliğinden dolayı kiralayamıyor. 
 
Gazipaşa’da konut fiyatlarının ve kiralık dairelerin her geçen yükselmesi vatandaşları mağdur ediyor. Konut sahipliği giderek imkânsız hale gelirken maaşların büyük bir bölümü ise ev kirasına gidiyor. Konut kiralarının bir anda yükselmesiyle birlikte zaten ekonomik dar boğazda olan vatandaş nefes alamaz hale geldi.
 
1 Yılda Rekor Artış
 
Gazipaşa’da konut ve kiralık daire fiyatının aşırı derecede yükselmesi halkı mağdur etmekle birlikte ev sahibi olmalarını da zorlaştırıyor. Asgari ücretle çalışanların ev sahibi olmalarının hayal olduğu kentte en ucuz daire 700-800 bin lira arasında değişiyor. 
 
Geçtiğimiz yıla göre konut fiyatlarının yüzde 100 oranında arttığı Gazipaşa’da 500-600 bin lira aralığında satılan 2+1 konut fiyatları bir milyon liraya dayandı. 100 metre kare yeni bir evin fiyatı 1 milyon beş yüz bin liraya kadar çıkıyor. 
 
130 metrekare büyüklüğünde 3+1 evin fiyatı ise yaklaşık 2 milyon lira civarında. Konut fiyatları ve kiraların kısa süre içerisinde katlanarak artması vatandaşları mağdur ederken sektör temsilcileri de bu durumdan memnun değil. Özellikle demir ve çimento fiyatlarının yüksekliğinden yakınan sektör temsilcileri, artan maliyetlere bir çözüm bulunmasını istiyor. 
 
Ev Almak Hayal Oldu
 
Asgari ücretle çalışan kişilerin ev alması artık mümkün değil. Hem konut hem de kredi faizlerinin yüksek olması ev almayı zorlaştırıyor. Birçok vatandaş, faizden dolayı krediye bulaşmak istemiyorlar. Asgari ücretle çalışan bir kişi, 800 bin lira değerindeki bir evi satın alması için hiç para harcamadan 15-16 yıl boyunca para biriktirmesi gerekiyor.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler