loader
Gazipaşa'da Çanakkale Oratoryosu Büyük İlgi Gördü

Gazipaşa'da Çanakkale Oratoryosu Büyük İlgi Gördü

Asker üniforması giyen öğrenciler misafirleri kapıda kolonya, şeker ve maske ile karşıladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program, Yedi Bilim Koleji Kurucu Müdürü Sevgi Altıntaş..

Gazipaşa'da Çanakkale Oratoryosu Büyük İlgi Gördü 
 
GAZİPAŞA’NIN Pazarcı Mahallesi’nde bulunan Yedi Bilim Koleji’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde düzenlediği ‘Çanakkale Destanı’ oratoryosu büyük ilgi gördü. 
 
18 Mart Cuma günü akşamı saat 19.00’da Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Destanı oratoryosuna Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Belediye başkan yardımcıları Serkan Özkurt, Adem Kaya, Yedi Bilim Koleji Kurucu Müdürü Sevgi Altıntaş Tuşgül, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
 
Asker üniforması giyen öğrenciler misafirleri kapıda kolonya, şeker ve maske ile karşıladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program, Yedi Bilim Koleji Kurucu Müdürü Sevgi Altıntaş Tuşgül’ün günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma ile devam etti. 
 
Okulda düzenlenen yarışmada birinci olan 2. Sınıf öğrencisi İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudu. Minik öğrenci, marşın son kıtasında Türk bayrağı açtı. Bu hareket salonda bulunanlardan büyük alkış oldu. Ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirler okundu. Ardından ise hazırlanan oratoryo sahnelendi.
 
Programa katılan Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, tören sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye Başkanı Yılmaz, “Yedi Bilim Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı Çanakkale Destanı Oratoryosu’na katıldık. 
 
Gençlerimizin Atalarımızın izinden gittiğini görmek bizlere daha çok umut ve heyecan veriyor. Bu özen ve emekle hazırlanmış etkinlik için her birine teker teker teşekkür ediyorum.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Atalarımızın bizlere miras bıraktığı güzel emanete laik olabilmek için bizler de var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi. 
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler