loader
Doğanca Köyü İçin En İyi Tercih Sanırım Kiraz

Doğanca Köyü İçin En İyi Tercih Sanırım Kiraz

Yaşanan soğuk havalar nedeniyle bazı çiftçilerin avokadoları dondu. Zarar tespiti için birşeyler söylemek şu an için zor zira avokadoların ne kadarının donup..

Doğanca Köyü İçin En İyi Tercih Sanırım KirazDoğanca Köyü İçin En İyi Tercih Sanırım Kiraz
Fatih Yılmaz
 
Toprağı çok bereketli olan Doğanca yıllardır kirazı ve ceviziyle ön plana çıkıyordu.
 
Her türlü meyve ve sebzenin yetiştiği köyde son yıllarda birçok kişi yüksek getirisi dolayısıyla avokado ve kivi yatırımı yapmıştı. 
 
Yaşanan soğuk havalar nedeniyle bazı çiftçilerin avokadoları dondu.
 
Zarar tespiti için birşeyler söylemek şu an için zor zira avokadoların ne kadarının donup donmadığı birkaç ay içinde belli olur. 
 
Köyde, kiviye yatırım yapan bazı çiftçilerin bundan vazgeçmeye başladığı görülüyor.  
 
Büyük bir kivi tarlasının demir çitleri sökülüp, kamyona yüklenmiş. Oldukça maliyetli olan ve çok su isteyen Kivi'den demek ki yeterince verim alınamamış. 
 
Sanırım macera aramak yerine Doğanca'da en verimli meyve olan kiraza yatırım yapmak en doğru tercih olacak.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler