loader
Gazipaşa'da 60 Metrekare Ev 1 Milyon 100 Bin TL Olur Mu?

Gazipaşa'da 60 Metrekare Ev 1 Milyon 100 Bin TL Olur Mu?

Denize yakın olduğu için herkes bu bölgede oturmak istiyor. Bu bölgedeki araziler müteahhitlerce adeta kapışıldığından satılık arazi bulmak çok zor ve ev fiyatları da el yakıyor. Çok değil 3..

Gazipaşa'da 60 Metrekare Ev 1 Milyon 100 Bin TL Olur Mu?Gazipaşa'da 60 Metrekare Ev 1 Milyon 100 Bin TL Olur Mu?
Fatih YILMAZ
 
Antalya'nın sessiz cenneti Gazipaşa'yı tanıyanlar deniz yolundaki Pazarcı'nın ilçenin en çok rağbet gören, yerleşim yeri açısından en popüler mahallesi olduğunu bilir. Eskiden seraların ve tarım arazilerinin olduğu Pazarcı Mahallesi, şimdilerde hızlı bir yapılaşma içinde. Her yerine apartmanlar dikiliyor. Deniz yolunun sağında ve solunda onlarca yeni inşaat yükseliyor, birçoğu da ruhsat aşamasında bekliyor.
 
Denize yakın olduğu için herkes bu bölgede oturmak istiyor. Bu bölgedeki araziler müteahhitlerce adeta kapışıldığından satılık arazi bulmak çok zor ve ev fiyatları da el yakıyor. Çok değil 3 sene önce Pazarcı'da bir evin metrekare fiyatı kabaca 2-3 bin TL idi. Aradan geçen süre zarfından metre kare fiyatlar ne kadar yükseldi dersiniz? Tam tamına yüzde 500, yüzde 600 arttı. 
 
Bir evin değeri, malzeme giderleri, işçiliği üç aşağı beş yukarı bellidir. Aynı bölgede evin metrekaresini 7 bin TL'ye satan da var, metrekaresine 16 bin TL isteyen de. Daha bugün emlak sitesinde gördüm, 60 m2 bir eve istenen rakam tamı tamına 1 milyon 100 bin TL. Evde sanırım musluklar altından. Metrekaresi neredeyse 16 bin TL'yi geçmiş. 
 
Döviz kuru arttı diye fiyatı arttıran uyanıklar, kur inmesine rağmen fiyatı yine aynı seviyede tutuyor. Yerli halkın, asgari ücretlinin artık ev sahibi olması hayal. 
 
Gazipaşa'da bu fiyatlardan kim ev alıyor diye biraz araştırdım. Ruslar, Kazaklar, Hollandalılar, Almanlar ve gurbetçiler ile az sayıda zengin yerliler başı çekiyor. Bu ev fiyatlarına çok acil bir düzenleme ve kontrol gerekiyor. 
 
Piyasayı bu kadar yükselten ise daha topraktan daireye girip, uygun fiyata alan aracılar. 
 
Her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de insanların biraz ellerini vicdanlarına koyması gerekiyor. Ticaret elbet para kazanmak için yapılır ancak 100 liralık bir şeyi 1.000 liraya satmak ticaret değil, uyanıklık değil, düpedüz ahlaksızlıktır. Biraz vicdan!


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler