loader
1100 TL Sosyal Yardım Pandemi Parası Ne Zaman Yatacak?

1100 TL Sosyal Yardım Pandemi Parası Ne Zaman Yatacak?

Pandemi parası ne zaman yatacak? Kurban Bayramı'na sayılı günler kala gözler 1100 TL pandemi sosyal yardım ödemelerine çevrildi. İhtiyaç sahiplerine yönelik...

1100 TL Sosyal Yardım Pandemi Parası Ne Zaman Yatacak?
 
Pandemi parası ne zaman yatacak? Kurban Bayramı'na sayılı günler kala gözler 1100 TL pandemi sosyal yardım ödemelerine çevrildi. İhtiyaç sahiplerine yönelik verilen destek ödemesine başvuru yapan vatandaşlar, ödemelerin bayramdan önce yapılıp yapılmayacağını araştırıyor.
 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bkanı Derya Yanık konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Kurban Bayramı pandemi parası ne zaman yatacak? 1100 TL sosyal yardım başvuru sorgulama nasıl yapılır? İşte cevaplar...
 
Kurban Bayramı pandemi parası ne zaman yatacak? 
 
e-Devlet üzerinden pandemi sosyal yardım başvurusunda bulunan vatandaşlar, destek ödemelerinin gerçekleştirileceği tarihi araştırıyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, ödemelerin bayramdan önce yapılıp yapılmayacağını merak edenler konu ile ilgili detayları araştırmaya başladı.Peki, Kurban Bayramı pandemi parası ne zaman yatacak? 1100 TL sosyal yardım başvuru sorgulama nasıl yapılır? İşte son gelişmeler.
 
Kurban Bayramı Pandemi Parası Ne Zaman Yatacak?
 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardımlarda kullanılacak kaynağın Kurban Bayramı öncesi ulaştırılması için gerekli hazırlıkların yapıldığını aktardı.
 
Yanık, Türkiye gündeminde ekonomi haberleri için şunları kaydetti:
 
1100 Tl Sosyal Yardım Pandemi Parası Ne Zaman Yatacak?
"Kurban Bayramı öncesinde de ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 183 milyon lira aktardık. Aktardığımız 183 milyon liranın ihtiyaç sahiplerine hızlı bir şekilde ulaştırılması için SYD Vakıflarımız titiz bir çalışma yürütüyor. Sahada ihtiyaç sahiplerine desteklerin ulaştırılması için büyük özveriyle çalışan 1003 SYD Vakfımızdaki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."
 
Bakan Yanık, Kurban Bayramı öncesi temel gereksinimlerini karşılayamayan ailelere destek olmak için hanelerin hassasiyetle tespit edildiğini bildirdi.
 
Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları Nasıl Yapılır?
 
ASHB tarafından Pandemi Sosyal Destek Faz-3 Başvuruları, e-Devlet üzerinden "T.C. Kimlik Numarasının" son hanesine göre alınıyor. T.C. Kimlik numarasının son rakamı 0 olanlar pazartesi, 2 olanlar salı, 4 olanlar çarşamba, 6 olanlar perşembe ve 8 olanlar cuma günleri başvuru yapabilecek. Cumartesi ve pazar günleri ise isteyen herkes başvurabilecek.
 
Başvuru Sorgulama Nasıl Yapılır?
 
Başvuru süreçleri e-Devlet üzerinden takip edilebiliyor. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılıyor. Şartların sağlanması halinde başvuru sahibinin, başvuru formunda belirttiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na değerlendirmeler iletiliyor.
 
1100 Tl Yardım Ödemeleri Nereden Yapılıyor?
 
1100 Tl Sosyal Yardım Pandemi Parası Ne Zaman Yatacak?
1100 TL pandemi yardım başvuru sırasında IBAN bilgilerini başvuru formuna ekleyen vatandaşların ödemeleri hesaplarına yapılacak. IBAN bilgisini girmeyenlere ise PTT aracılığıyla ödeme yapılacak.
 
Başvuruda Neye Bakılıyor?
 
'Çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız işyerindeki durumunuz nedir? (ücretli, yevmiye, aile şirketi vs)', 'Aylık toplam geliriniz ne kadar?', 'Kiracı mısınız? Kiranız ne kadar?', 'Su, elektrik ve doğalgaz faturanız kaç lira?'...
 
Başvurularda Gelir Kıstası Şartı Yok
 
Başvurularda herhangi bir gelir kıstası şartı bulunmuyor. Ancak e-Devlet üzerinden açılan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu bölümünde, başvurucunun iş ve sosyal durumu, aylık geliri, çocuk sayısı, kirada oturup oturmadığı, en son gelen su, gaz ve elektrik faturası bedelleri ile banka ve birikim bilgilerine ilişkin kapsamlı sorular yöneltiliyor.
 
Bakanlık, ön başvurulara ilişkin incelemeler sonucunda, desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapacak.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler