loader
Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri...

Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri...

Bildiğiniz gibi pandemiden önce güzel ilçemizin çeşitli yörelerinde, Gazipaşa Kaymakamlığının himayeleri ve Gazipaşa Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliği..

Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri Ne Zaman
 
Değerli Güreşseverler; 
 
Bildiğiniz gibi pandemiden önce güzel ilçemizin çeşitli yörelerinde,  Gazipaşa Kaymakamlığının himayeleri ve Gazipaşa Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde 7(yedi) kez aralıksız Gazipaşa Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri düzenledik. 
 
Gazipaşa Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ali YILMAZ'ın ısteği üzerine 8. Gazipaşa Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri'ni Günnercik Yayla Şenliği ile birleştirmeyi düşünmüştük. Konu ile ilgili Vali Bey ile de görüşüp hazırlıklara başlamış, hatta yaylaya giderek güreş alanını çevirip, tarihini de 10 temmuz olarak belirlemiştik. 
 
Ancak ne var ki; daha önce 2,3,4 Temmuz olarak belirlenen 660. Kırkpınar Güreşleri 9,10,11 Temmuz tarihine ertelenince bizim güreş tarihi doğal olarak değişmek zorunda kaldı.
 
Bu konuda Belediye Şenlik Komitesi ile yaptığımız görüşmelerde, Günnercik Yayla Şenliği'nin 30,31 Temmuz 1 Ağustos tarihlerine kaydırılması ve bir gününün güreşlere ayrılmasının uygun olacağı fikri ortaya çıktı.
 
21 Haziran 'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, salgın yasaklarının 1 Temmuzdan itibaren kalkacağının  ilan edilmesiyle,  Gazipaşa Belediyesi Şenlik Komitesi ile yaptığımız ikinci toplantıda; 
 
30,31Temmuz 1 Ağustos tarihlerinde Alanya Belediye Gökbel Yayla Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin yapılacağının kesinleşmesi ile biz şenlik ve güreş  tarihini yeniden  revize etmek zorunda kaldık.
 
Ve komitedeki arkadaşların ekseriyeti Günnercik Yayla Şenliği 'nin 6,7,8 Ağustos tarihlerinde yapılmasının uygun olacağını söylediler. Bense, federasyonun takviminde aynı tarihlerde 61. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri'nin olduğunu, bu tarihin bizim için uygun olmayacağını belirttim. 
 
Komite üyesi arkadaşlar ve Belediye Başkanı Mehmet Ali YILMAZ Bey'in bu tarihte ısrar etmeleri üzerine, daha az güreşçinin katılımı ve favorilerin olmayacağı bir organizasyonun yapılabileceğini belirttim. 
 
Komite üyesi arkadaşların görüşlerini açıklamalarının ardından Günnercik Yayla Şenliği içerisinde güreş organizasyonun olmaması benimsendi. 
 
Toplantıya katılanların çoğunluğunun Gazipaşada Kültür Ve Sanat etkinliklerinden 8. Gazipaşa Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri'nin daha sonra belirlenecek bir tarih ve alanda yapılmasının daha uygun olacağı, iki organizasyonun aynı anda sağlıklı yürütülmesinin güç olacağı görüş ve önerileri ile toplantı sona erdi. 
 
Yani kısacası 6,7,8 Ağustos tarihlerinde Günnercik Yayla Şenliği yapılacak ama içerisinde güreş olmayacak. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Antalya Gazipaşa haberler not:
Lamos Arena Karakucak Başpehlivanlık Güreşleri hakkındaki yazı Sn. Mustafa GAZİOĞLU' nun sosyal ağından alınmıştır.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler