loader
Uluslararası Siyasetin Yüksek Bahçesinden Vatan Hainlerine...

Uluslararası Siyasetin Yüksek Bahçesinden Vatan Hainlerine...

İyi adam- kötü adam oyununda, kötü adamı oynayan ABD Başkanı Joe Biden’ın, Sayın Erdoğan’la ilişki kurması ise engellenmektedir. Çünkü Sayın Erdoğan’ın yaşatacağı...

Uluslararası Siyasetin Yüksek Bahçesinden Vatan Hainlerine...
Uluslararası Siyasetin Yüksek Bahçesinden; Fikir Fukaralarına, Samanla Beslenenler Takımına Ve Vatan Hainlerine Allerji Yapan Bir Demet...
Av. Sedat Çetinkaya
 
* Rusya Federasyonu ; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türk Birliği’ni oluşturmak üzere çalıştığından ve yakın gelecekte bu hususta ciddi adımlar atılacağından emin olmuştur. Ancak bu durumu engellemek için yeterli kabiliyete sahip olmadığının ve atacağı adımların, kendisini dağılma sürecine sokacak gelişmeleri tetikleme riskini barındırdığının da farkındadır.
 
* Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Rusya’yı içine çektiği çok yönlü bağımlı kılma politikası ve stratejik işbirliği yaklaşımı, kısa vadeli taktik politikalar bir tarafa bırakılırsa, Rusya’nın Türkiye aleyhine bir politik çizgiye kaymasını büyük ölçüde engellediği gibi Rusya’yı, Türkiye lehine taviz vermeye de açık hale getirmektedir.
 
* ABD ve Çin yönetimine hakim olan küreselcilerin, dünyayı yönetme stratejisi bağlamında ABD ve Çin arasında gerçekleşmesini temin ettikleri görüşmelerin gizli ajandasından, Türkiye’yi ikna etme zarureti ortaya çıkmış bulunmaktadır.
 
* Rusya ; Türkiye ile ABD’nin, yeni bir işbirliği zemini çerçevesinde gizlice anlaşmış olmasından korkmakta ve bu hususta Türkiye’den tatmin edici bir açıklama duyma ihtiyacı içinde bulunduğundan, Türkiye’yi kendisiyle ilişki kurmaya zorlayıcı agresif yaklaşımlar sergilemeye yönelmektedir.
 
* ABD ile Çin arasında Alaska’da gerçekleştirilen görüşmelerden sonra Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Türkiye’ye gelmesi ve Sayın Erdoğan’la görüşmesi, Alaska’da yapılan görüşmelerin ana ekseninin, Türkiye ve etrafında şekillenen güç merkezinin yeni küresel düzendeki konumu üzerine olduğunu açık bir biçimde göstermektedir.
 
* Çin Dış İşleri Bakanı’nın Türkiye ziyareti çerçevesinde ülkemiz tarafından karşılıklı çıkarlar dahilinde işbirliğine açık olunduğu ifade edilmiş olsa da Uygur Türkleri’nin durumunun, Türkiye ile Çin arasındaki ilişkileri ve işbirliğini bloke edebilecek bir sorun olduğu ve bu sorunu giderecek adımlar atılması gerektiği önemle vurgulanmıştır.
 
* İyi adam- kötü adam oyununda, kötü adamı oynayan ABD Başkanı Joe Biden’ın, Sayın Erdoğan’la ilişki kurması ise engellenmektedir. Çünkü Sayın Erdoğan’ın yaşatacağı korku ve panik halinden dolayı, ABD başkanının aklının başından gidip kitleneceğinden , olmadık tavizler vereceğinden , ABD karşıtı politikalar açısından Sayın Erdoğan’ın ekstra güven kazanacağından ve bu durumun dünya üzerinde ABD aleyhine büyük kırılmalara yol açacağından korkulmaktadır !!! 
 
Elbette atasözümüzde belirtildiği üzere ; “korkunun ecele faydası yoktur.” ABD’nin tüm korktukları başına gelecektir. Çünkü Türkiye, bu gerçekliği başarmaya yeminli insanlar tarafından yönlendirilmekte ve yönetilmektedir…
 
* Doğu ile ABD üzerinden tanımlanan batı arasındaki göstermelik kutuplaşmada Türkiye, keskin hatlar oluşturmayarak ancak iki tarafı da tedirginlik içine sokacak bir taktikle kendi programını yürütürken, batının saldırgan politikalarının Rusya üzerine odaklanmasının önünü açmakta ve daha doğrusu ABD merkezli saldırganlığı bu konuda alternatifsiz bırakmaktadır. Bu süreçten doğan sonuçları da konumunu güçlendirmek ve yeni ilişkiler tesis etmek için kullanmaktadır.
 
* Türkiye, küresel güç merkezlerine karşı oynadığı bu oyunu uzattıkça ve siyasi strateji açısından idare edilmesi gerçekten çok zor olan bu süreçte ayakta kalmayı başardıkça, eli güçlenecek ancak Türkiye’ye yönelik saldırılar da artacaktır. Bilmemiz gereken, bu saldırıların içi boş ve yönlendirme maksatlı saldırılar olduğu ve ancak yüksek bir bilinç , kararlı bir duruş ve birlik ruhuyla bu saldırıların göğüslenebileceğidir.  
 
* Bugünden sonra Türkiye’ye yönelik olarak içimizden ve dışımızdan gerçekleşecek tüm saldırıların, provokasyonların, beşinci kol faaliyetlerinin, tehditlerin, baskıların ve yaptırımların arkasında, küresel güçlerin Türkiye’yi kendi istedikleri gibi hareket etmeye mecbur bırakma stratejisinin bulunduğu herkes tarafından bilinmelidir.
 
* Türkiye, Avrupa Birliği’ni ikiye bölmüş ; İngiltere ise birçok politika açısından Türkiye’nin yanında konumlanmak suretiyle varlığını devam ettirebileceğinin farkına varmış ancak Türkiye’yi paylaşmak istemeyen bir yaklaşımla Rusya’ya karşı da cephe almıştır.
 
* ABD işgali altında bulunan ve küreselci sermayenin kontrolündeki Almanya, Rusya ile ilişkilerini ve geleceğini bloke eden ABD baskısından, Türkiye ile ilişkileri vasıtasıyla bir kaçış penceresi açabileceğini idrak etmiş ancak ülkesindeki işbirlikçi yaklaşımın yoğun etkisi ve parlamenter sistemin kifayetsizliğiyle, siyasi strateji belirleme zorluğu ve yetersizliği içine düşmüştür. 
 
* Avrupa Birliği ülkelerinin önemli bir bölümü, Türkiye olmaksızın küresel siyaset arenasında hiçbir etkiye sahip olamayacaklarını görseler de geçmiş yüzyıldan getirdikleri bakış açısından kaynaklanan handikaplar, ırkçılık, dini taassup ve Türkiye’nin gücünü kabullenememeleri, politikalarını hatalı bir yaklaşımla şekillendirmelerine neden olmaktadır. Gerçeklikten ve akılcılıktan uzak bu siyasi tavırlarının bedelini ise, önümüzdeki yıllar içinde düşecekleri acziyet ile ödeyeceklerdir. 
 
* Türkiye ile yakın ilişki kurmadan, dünya üzerinde hiçbir etki üretemeyeceğinin farkına varan İsrail, Azerbaycan- Türkiye kardeşliğine yapay sos olarak dahil olarak, İran’ı sunağa yatırma koşuluyla Türkiye ile işbirliği zemini aradığını dillendirir olmuştur. 
 
Ancak Büyük İsrail hayaline, Türkiye ile arasında peydahlamak istediği Pkk//Pyd//Ypg/Sdg devletçiği projesine ve Filistin’lilerin haklarını  ortadan kaldırmaya yönelik olarak devam eden politikalara desteği, İsrail Devleti ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine olanak tanımayacaktır. Ve herkes tarafından görüleceği üzere bir zaman sonra İsrail halkının, siyonizmden ve paganların etkisi altında şekillenen politikalarından kaçan mensupları da Türkiye’ye sığınacaktır. 
 
Türkiye’nin oluşturduğu bu güvenlik çemberi, Turan coğrafyası altında yaşayan ve Hazar Türkleri’nin bakiyesi olarak günümüze ulaşmış Musevi- Türk’lerin etkisiyle de İsrail Devleti aleyhine genişleyecektir...
 
* Avrupa Birliği, Türkiye’yi doğuya itip bu işin sonuçlarından endişe duyarken ;  Rusya, Türkiye ile Avrupa ve ABD arasına set çekmeye çalışıp Türkiye ile yakın ilişkiler tesis etmek isterken ; İngiltere, Türkiye ile yakınlaşmak isteyip Rusya’yı bu yakınlaşmaya dahil etmek istemezken ; 
 
İsrail, Türkiye ile yakınlaşıp Türkiye’nin hassasiyetlerini görmezden gelmeye devam etmek isterken ; ABD ise Türkiye’nin Rusya ile yakınlaşmasını istemeyip kendisine emir olması isterken, hepsi çok yakında BÜYÜK BİR TÜRKİYE İLE KARŞILAŞACAKLAR VE EN SONUNDA DA TÜRKİYE’NİN KURACAĞI DÜZENE TABİ OLACAKLARDIR…  
 
TÜM DÜNYA ; MÜSLÜMAN- TÜRK MİLLETİ’NİN MAĞLUP EDİLEBİLMESİ MÜMKÜN OLMAYAN, MUTLAK KUDRET SAHİBİ YÜCE ALLAH’IN YERYÜZÜNDEKİ KILICI- HALİFESİ VE ORDUSU OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA ÖĞRENECEKTİR… 
 
MÜSLÜMAN - TÜRK MİLLETİ VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ YÖNETİMİ, ÖNÜNE ÇIKAN TÜM ENGELLERİ AŞMAYI BAŞARACAK, KARŞISINA DİKİLME GAFLETİNDE BULUNANLARI İSE ZİLLET ÇUKURUNDA BOĞACAKTIR...


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler