loader
Diyetisyen Kimdir? Diyet Nedir?

Diyetisyen Kimdir? Diyet Nedir? "Gazipaşa Diyetisyen"

Gazipaşa Diyetisyen denince akla çoğunlukla sadece kilo verme kavramı geliyor. Oysa diyetisyen hastalıklarda beslenme tedavisi, gebe ve emziren anne...

Diyetisyen Kimdir? Diyet Nedir?
Gazipaşa Diyetisyen Cahide Çağlayan
 
Diyetisyen denince akla çoğunlukla sadece kilo verme kavramı geliyor.
 
Oysa diyetisyen hastalıklarda beslenme tedavisi, gebe ve emziren anne beslenmesi, bebeklik-çocukluk-gençlik döneminde beslenme, yaşlılıkta beslenme, sporcu beslenmesi, toplum beslenmesi, kurum beslenmesi, menü planlama gibi daha birçok alanda 4 yıllık lisans eğitimi almış sağlık meslek grubudur.
 
Diyet kelimesi de birçok kişi tarafından yasaklı, tekdüze ve katı kurallar içeren listeler şeklinde ifade edilir.
 
Fakat diyet; sağlıkta ve hastalıkta yeterli ve dengeli, sürdürülebilir bir beslenme programı ve kalıcı yaşam tarzı değişikliklerini içeren kişiye özgü hazırlanmış beslenme düzenidir. 
 
Diyetisyen Cahide Çağlayan Kimdir?
 
İlk ve orta öğretimi Gazipaşa'da, liseyi Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesinde tamamladım ve Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde lisans eğitimine başladım.
 
Lisans eğitimim süresince Ankara Üniversitesi Cebeci ve İbni Sina Hastanelerinde ve Ankara Gülhane ve Eğitim Araştırma Hastanesinde yetişkin, çocuk ve kurum stajlarını tamamlayarak 2018 yılında mezun oldum. 
 
Mezun olduktan sonra özel kliniklerde gönüllü stajlar yaparak kendimi geliştirmeye ve güncellemeye devam ettim.  2020’de Gazipaşa’da sağlıklı beslenme ve diyet üzerine Çağlayan Beslenme ve Diyet Danışmanlığı merkezimi açtım. 
 
Burada öncelikle kendi memleketimde sizlere yararlı olmak adına, bilimsel ve güncel bilgiler ışığında hizmete devam etmekteyim. Daha fazla bilgi ve randevu için iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.
 
Diyetisyen Kimdir? Diyet Nedir?
 
İletişim:
GSM: 05386044110
E-posta: dytcahidecaglayan@gmail.com
Instagram: dytcahidecaglayan
 
Adres: 
Cumhuriyet Mah. Güvenlik Cad. No: 22/5 Gazipaşa/ANTALYA


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler