loader
Size Fidan Dikimi Hakkında Altın Değerinde Bir Sır Vereyim mi ?

Size Fidan Dikimi Hakkında Altın Değerinde Bir Sır Vereyim mi ?

Fidanı ekeceğiniz çukuru kazdıktan sonra eğer aşılı bir fidansa aşı yeri toprağın üzerinde ve yönü güneşin doğduğu yöne bakacak şekilde fidanı yerleştiriyoruz.

Size Fidan Dikimi Hakkında Altın Değerinde Bir Sır Vereyim mi ? 
Medine Süleyman Balçık Yıldız
 
Diyelim ki doğaya bir fidan ekeceksiniz ama sıcak havalarda sulama imkanınız yok veya fidanın yanına uzun zaman gideniyeceksiniz. O zaman şöyle yapıyoruz. 
 

Size Altın Değerinde Bir Sır Vereyim mi ?

Fidanı ekeceğiniz çukuru kazdıktan sonra eğer aşılı fidan ise aşı yeri toprağın üzerinde ve yönü güneşin doğduğu yöne bakacak şekilde fidanı yerleştiriyoruz. 
 
Sonra fidanın kök kısmının kenarlarına yumurta büyüklüğünde taş veya çakıllı kum yerleştiriyoruz. 
 
Burada ki amaç gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkından dolayı taşın su damlacıkları oluşturarak fidan kökünün yaz ayında bile nemli kalmasını sağlamak. 
 
Bunların tutma  başarısı oranı %95 in üzerindedir. Unutmayın doğa ve insanlığın yararına olan her şey bir gün altın değerinde elbet size geri dönecektir. 
 
Sizde yaşamınız boyunca doğaya en az 1 fidan ekmeniz dileği ile....
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler