loader
Gazipaşa'da Aralık Ayında Karpuz Hasadı Başladı...

Gazipaşa'da Aralık Ayında Karpuz Hasadı Başladı...

Gazipaşa haberler olarak yapmış olduğumuz araştırmada çiftçi adem karabulut, yetiştirdiği karpuzların satışını ise İstanbul’a göndererek sağlıyor. Gazipaşalı çiftçi...

Gazipaşa'da Aralık Ayında Karpuz Hasadı Başladı...
 
Antalya Gazipaşa’nın Koru mahallesinde ziraat ve tarım ile geçimini sağlayan Adem Karabulut, aralık ayında karpuz hasadı yaptı…
 
Gazipaşa'da 32 bin 680 dekar alanda örtü altı üretim yapılıyor. Serada salatalık, domates, fasulye, biber vb. sebzelerin yanı sıra maliyeti az, bakımı kolay muz, mango, ejder meyvesi ve papaya gibi ürünler de yetiştiriliyor. 
 
Gazipaşa'da Aralık Ayında Karpuz Hasadı Başladı...
İlçede dört mevsim bakımı kolay, maliyeti az ve yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuz yetiştiriciliği de yapılıyor.
 
Gazipaşalı Çiftçi Adem Karabulut yaklaşık 15 yıldan bu yana kapuz üreterek geçimini sağladığını belirtti.
 
Antalya Gazipaşa haberler olarak yapmış olduğumuz araştırmada çiftçi Adem karabulut, yetiştirdiği karpuzların satışını ise İstanbul’a göndererek sağlıyor...
 
Gazipaşa'da Aralık Ayında Karpuz Hasadı Başladı...
15 yıldır çiftçilik yapan Karabulut Bu yıl ilk karpuz hasadını 11 Aralık’ta gerçekleştirdiğini belirtti.
 
15 yıldır örtü altı karpuz yetiştiriciliği yapan Adem Karabulut, "7 dekara karpuz ektim. 1015 gün önce hasada başladım. Şu anda kilosu 5 TL'den başlıyor 10 TL'ye kadar gidiyor. Fiyat durumuna göre değişiyor. 
 
Gazipaşa'da Aralık Ayında Karpuz Hasadı Başladı...
Dönümden mevsimsel olarak 2 ton ile 10 ton arasında hasat elde edilebiliyor. Şu anda memnunum. İşçiliği az, bakımı kolay. Diğer ürünlerle aynı kazanıyoruz ama işçiliği çok kolay olduğu için biz bunu tercih ediyoruz" dedi.
 
Gazipaşada ziraat ve tarımda ciddi yol kat edildiğini belirten Karabulut karpuz yetiştiriciliğinde 1 dönümden yaklaşık 2 ton kapuz hasadı yaptığını belirtti. 
 
Girişimci çiftçi Adem Karabulut karpuzun kilosunun ise 8-10 TL’den ilgili market ve manavlarda satışa sunulduğunu belirtti.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler