loader
Cimbiti Nohutu Ve Cimbiti Mercimeği Marka Olacak

Cimbiti Nohutu Ve Cimbiti Mercimeği Marka Olacak

Gazipaşa belediyesi tarafından Cimbiti nohutu ‘nu ve Cimbiti mercimeğini markalaştırmak amacı Mayıs ayında çalışmalar başlatıl -mıştı. Başkan Mehmet...

Cimbiti Nohutu Ve Cimbiti Mercimeği Marka Olacak...
 
Antalya Gazipaşa belediyesi tarafından Cimbiti nohutu ‘nu ve Cimbiti mercimeğini markalaştırmak amacı Mayıs ayında çalışmalar başlatılmıştı.
 
Gazipaşa belediye başkanı Mehmet Ali Yılmaz; zamanında atılan mercimek ve nohut tohumlarının hasadının yapıldığını açıkladı. 
 
Başkan Mehmet Ali Yılmaz açıklamasında:
15 Mayıs günü Cimbiti yaylasında bulunan yaklaşık 100 dönüm arazimize mercimek ve nohutu toprakla buluşturmuştuk. Gazipaşa Belediyesi olarak ilk defa nohut ve mercimek ekimi gerçekleştirdik.
 
Bu yıl yağmur yağmadığı için ve çekirge istilasından dolayı düşük verimle nohutlarımızı yolduk ve kuruması için arazide bekletiyoruz.
 
Cimbiti Nohutu Ve Cimbiti Mercimeği Marka Olacak
Seneye inşallah bütün üreticilerimizle birlikte istediğimiz verimi alırız. Amacımız Cimbiti nohutu ‘nu ve mercimeği marka haline getirerek, hem üreticilerimize destek olmak, hem de örnek olmak istiyoruz.
 
Antalya Gazipaşada Gezilecek Yerlerden ve yaylalardan olan Cimbiti yaylasındaki boş arazilerin Gazipaşada ziraat ve tarım amaçlı kullanılması Gazipaşa halkını ’da mutlu etti.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler