loader
Gazipaşa Gökçeler Barajından Arazilere İlk Su Verildi...

Gazipaşa Gökçeler Barajından Arazilere İlk Su Verildi...

Gazipaşada ziraat ve tarımda gözler uzun zamandan bu yana gökçeler barajının ne zaman su vereceğine dair gelişmeleri gözlemekteydi. çiftçiler...

Gazipaşa Gökçeler Barajından Arazilere İlk Su Verildi...
 
Antalya Gazipaşada ziraat ve tarımda gözler uzun zamandan bu yana gökçeler barajının ne zaman su vereceğine dair gelişmeleri gözlemekteydi. Bu güne kadar Özellikle Gazipaşalı çiftçiler yeni hizmete girecek olan gökçeler barajına büyük umut bağladılar.
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Edindiğimiz bilgiye göre Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız açıklamasında;
 
Gazipaşa Gökçeler Barajından Arazilere İlk Su Verildi...
Gazipaşa Ovası sulama inşaatının devam ettiğini belirten Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, projede tamamlanan kısımlarda hidrantlardan deneme amaçlı su verilmeye başlandığını ve projenin tamamlanmasıyla birlikte ülke ekonomisine yıllık 120 milyon 822 bin TL katkı sunulacağını kaydetti.
 
DSİ Genel Müdürlüğü'nün Antalya ve ilçelerinde su yapılarının artırılmasıyla ilgili çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 
 
Gazipaşa gökçeler baraj suyu ile ne kadar arazi sulanacak?
 
Gazipaşa Gökçeler Barajından Arazilere İlk Su Verildi
Gökçeler Barajı'nda depolanan 56 milyon metreküp su ile Gazipaşa Ovası'nda bulunan Gazipaşa Gökçeler Barajının Özelliklerinde 47 bin 400 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanmasının sağlanacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Gazipaşa Ovası sulaması inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. 
 
Yıldız, projede tamamlanan kısımlarda hidrantlardan deneme amaçlı su verilmeye başlandığını, ilk etapta 13 bin dekarlık alanda sulama yapılmasının planlandığını söyledi. 
 
Gazipaşa Gökçeler Barajından Arazilere İlk Su Verildi...
Gazipaşa gökçeler baraj suyu için kaç metre boru döşendi?
Genel Müdür Yıldız, "İş kapsamında toplam şebeke hattı uzunluğu 141 bin 892 metre olan iletim hattında bugüne kadar 70 bin 210 metre boru döşendi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Gazipaşa Ovasında bulunan 47 bin 400 dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacaktır. 
 
Gazipaşa gökçeler barajının Sulama projesi ile ekonomiye katkısı ne olacak?
Gazipaşa gökçeler baraj suyu için tamamlanması ile birlikte dekar başına 2 bin 549 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 120 milyon 822 bin TL katkı ve 5 bin 688 kişiye de istihdam alanı sağlanmış olacaktır" dedi.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler