loader
Aydap Sahilinde Kuruyan Fidanların Sorumlusu Kim?

Aydap Sahilinde Kuruyan Fidanların Sorumlusu Kim?

Eski Gazipaşa Alanya yolu üzerinden bulunan ve ilçemize yakın en iyi plajlardan Aydap sahilindeki yol üzerinde 100’lerce ağaç susuzluktan kurumaya...

Aydap Sahilinde Kuruyan Fidanların Sorumlusu Kim?Aydap Sahilinde Kuruyan Fidanların Sorumlusu Kim?
 
Eski Gazipaşa Alanya yolu üzerinden bulunan ve ilcemize yakın en iyi plajlardan olan Aydap sahiline giden yol üzerindeki 100’lerce ağaç adeta susuzluktan kurumaya terkedildi. Hakkında defalarca haber yapılmasına rağmen 100’ler ile sayılabilen ve 3-4 yaşındaki ağaçlar için hiç kimse kılını kıpırdatmıyor…
 
belediyeler ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında ilgili evraklar gelip giderken maalesef halen tam olarak sorumluluğun kimde olduğunu bilen yok.
 
Bakalım yol kenarındaki daha 3-4 yıllık ağaçlar susuzluğa daha ne kadar dayanacak?
 
Antalya Gazipaşahaberler olarak edindiğimiz bilgiye göre;
Yetkisi Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredildiği öğrenilen bölgeyle ilgili Başkan Muhittin Böcek'in girişimlerde bulunduğu ve henüz bir sonuç ortaya çıkmadığı iddia edilmişti. 
 
Aydap Sahilindeki Ağaçlar Neden Kurumaya Bırakıldı?
Aradan geçen 22 gün içinde herhangi bir yetkili makam ağaçların kurumasını önlemek için bir çalışma gerçekleştirilmediği gibi gencecik fidanlar tam olarak kurumaya bırakıldı.
 
Bu kadar sorumlunun ve yetkili mercilerin ortada olması ve bu mercilerin ilgili yol üzerindeki 100’lerce fidanın kuruyacak olduğunu bile bile herhangi bir çaba gösterilmemesine Antalya Ve İlçeleri Gündeminde tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.
 
Aydap Sahilinde Kuruyan Fidanların Sorumlusu Kim?
Yerel seçimlerin üzerinden 1 ay sonra AK Parti Alanya ilçe Başkanı Mustafa Toklu da Gazipaşada Gezilecek Yerlerden olan Aysultan kadınlar Plajı'yla ilgili bir açıklama yapmıştı. Başkan Toklu açıklamasında "Antalya Büyükşehir Belediyesi tahsis dosyanın hazırlanması ve sunulmasında üzerine düşen vazifeyi eksik icra etmiştir. 
 
Sayın Erkan Demirci yazmış olduğu açıklamalarının bazı noktalarında her ne kadar doğru ifadelerde bulunmuş olsa da işin gerçek sebebi ve neticesi noktasında bilgilendirme yapmamıştır. 
 
Aydap Sahilinde Kuruyan Fidanların Sorumlusu Kim?
Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile bizzat yapmış olduğum görüşmeler neticesinde; 
söz konusu plajın tahsisi konusunda yapılan başvuruda gerek evrak olarak gerekse de sunulması gereken evraklar olarak eksik hususların olduğu tarafıma bildirilmiştir. 
 
Bu eksik evraklar tamamlanmadan sürecin tamamlanmasını bırakın devam etmesi dahi mümkün değildir. Buradan tüm içtenliğimle ve samimiyetimle siz değerli hemşerilerimin huzurunda açık ve net bir beyanda bulunmak istiyorum. 
 
Aydap Sahilinde Kuruyan Fidanların Sorumlusu Kim?
Mesele Alanya ise, mesele Alanya halkına hizmet ise her zaman vücudumuzu taşın altına koymaya hazırız. Siz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle dosyayı eksiksiz ve usule uygun hale getirin, bizlerin üzerine düşen veya yapmamız gereken bir işlem olursa her zaman hazırız" cümlelerine yer vermişti. 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler