loader
Gazipaşa 'da Kuvayi Milliye Destanı Sahnelendi

Gazipaşa 'da Kuvayi Milliye Destanı Sahnelendi

Tiyatro oyununu Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ADD Şube Başkanı Fehmi Tuncer ve yönetim kurulu üyelerinin yanısıra çok sayıda tiyatrosever izledi..

Gazipaşa 'da Kuvayi Milliye Destanı Sahnelendi
 
ATATÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Gazipaşa Şubesi’nin davetlisi olarak ilçemize gelen Samsun Sanat Tiyatrosu, Kuvayi Milliye destanını tiyatroseverlerle buluşturdu. Samsun Sanat Tiyatrosu kurucusu ve sanat yönetmeni Yaşar Gündem’in yönettiği ve aynı zamanda rol aldığı Kuvayi Milliye Destanı, Cuma akşamı saat 20.00’de Belediye Kültür Merkezi’nde sahnelendi. 
 
Gazipaşa haberlerinde yer alan Tiyatro oyununu Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, ADD Şube Başkanı Fehmi Tuncer ve yönetim kurulu üyelerinin yanısıra çok sayıda tiyatrosever izledi. Usta tiyatrocu Yaşar Gündem’in performansı izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Sahneye seyirciler arasından giriş yapan Yaşar Gündem uzun süre alkışlandı. 
 
Gazipaşa kültür ve sanat etkinliklerinde Nazım Hikmet’in 1939’da yazmaya başladığı ve 1941’de bitirdiği Kuvayi Milliye şiiri (destanı) şairin Kurtuluş Savaşı’nı baplar halinde anlattığı bir destan diyen Usta Tiyatrocu Yaşar Gündem daha önce de geldikleri Gazipaşa’da sanatseverlerle bir kez daha buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. 
 
Tiyatrocu Gündem, “Kuvayi Milliye destanı her okunduğunda insanı farklı şekilde etkileyen bir başyapıttır.
 
Ulusal kurtuluş savaşında kıyıda köşede kalmış, dipnot insanlarının kahramanlığıdır aslında bu destan. İpliği Türkçe olan bir tığ gibi işlemiştir Nazım Hikmet Kuvayi Milliye’de Türk dilini. Bu güzel programda bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
Başkanlardan Teşekkür
Belediye Başkanı Yılmaz ve ADD Şube Başkanı Fehmi Tuncer oyun sonunda sahneye çıkarak Yaşar Gündem’e çiçek takdim edip, teşekkür ettiler. Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Kurtuluş savaşımızı soluksuz bir şekilde aktaran bu anlamlı ve duygu yüklü tiyatro için Yaşar Gündem’e çok teşekkür ediyorum” dedi. 
 
ADD Şube Başkanı Tuncer ise, “Kuvayi Milliye bu milletin zorluklar karşısında bütün farklılıklarına rağmen nasıl bir araya gelebildiğini gösteren bir destan, o yüzden bize geleceği tarif eden ve geleceğe ışık tutan bir destan.  Böylesi bir destanı Gazipaşa’da da sahneleyen Yaşar Gündem ve ekibi, birlik ve beraberlik duygusunun önemini bir kez daha hatırlatmış oldu.  İnşallah bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. 
 
Ben buradan Samsun Sanat Tiyatrosu’na ve tiyatroseverlere katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • avatar
    Yorumlayan: Esin Kaya
    12.03.2020

    Tiyatro oyuncularıni gönülden tebrik ediyorum.

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler