loader
Öğrencilerden 40 Dakika Teneffüste Serada Avokado !!!

Öğrencilerden 40 Dakika Teneffüste Serada Avokado !!!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan 40 dakika ders 40 dakika teneffüs projesinin uygulandığı Burhan İlkokulunda öğrenciler için mini...

Öğrencilerden 40 Dakika Teneffüste Serada Avokado !!!
 
Öğrenciler okul bahçesindeki serada avokado fidanı yetiştiriyor.
Gazipaşa ilçesinde ilkokul öğrencileri, okul bahçesine kurulan serada avokado fidanı yetiştiriyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan 40 dakika ders 40 dakika teneffüs projesinin uygulandığı Burhan İlkokulunda öğrenciler için mini bir sera kuruldu.
 
Öğrenciler, teneffüs sırasında mini serada avokado, keçiboynuzu fidanlarını yetiştirerek okul bütçesine katkıda bulunuyor.
 
Okulda görevli sınıf öğretmeni Ali Akgül, serada öğrencilere eğitici faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.
 
Bu yıl zeytinden çelikleme yöntemi ile fidan üretmeyi amaçladıklarını dile getiren Akgül, "Geçen yıl ekimini yaptığımız 400 avokado fidanımız vardı. Öğrenciler avokado fidanının nasıl üretildiğini ve gelişim aşamalarını öğrendiler. 
 
Bunu yaparken de okulumuza gelir elde ettik." dedi.
 
Öğrencilerden Ayşe Yüksel ise hem fidan üretimini öğrendiklerini hem de eğlendiklerini söyledi. Yüksel, doğaya da katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler