loader
Ülübü Piyazı (Kuru Börülce) Tarifini Denemelisiniz!!!

Ülübü Piyazı (Kuru Börülce) Tarifini Denemelisiniz!!!

Yörük Yemek Kültürü ve Sofra Geleneğinde Ülübü Piyazı Nasıl Yapılır? Gazipaşa Mutfağında (Kuru Börülce) Nedir? Gazipaşa salatalarını...

Gazipaşa Mutfağında Ülübü Piyazı (Kuru Börülce) Nedir? Gazipaşa salatalarını mutlaka Denemelisiniz! Yöresel Mutfaklarımızdan Gazipaşa Mutfak Kültüründe iştah açıcılar Nelerdir?
 
Yörük Yemek Kültürü ve Sofra Geleneği Nedir? 
Gazipaşa yemek kültüründe yemek yer sofrasında yenir. Sofrada “Besmele” ile önce büyükler yemeğe başlar, küçükler onları takip eder. Oburluk hiçbir zaman benimsenmeyen bir davranıştır. Yemek yeme sırasında konuşulmaz, kaşık sesi duyulmaz. Sofrada misafirin ulaşamadığı yemekler misafire ikram edilir, ısrarda bulunulur.
 
Yörük yemek kültüründe Ev sahibi sofraya oturmaz, hizmet eder, misafir çok ısrar ederse sofraya oturur. Erkek misafirler ayrı, kadın misafirler ayrı sofralarda otururlar ve böylece herkesin daha rahat etmesi sağlanmış olur. Yemeğin sonunda “sofra duası” okunarak kalkılır.
 
Yörük mutfağının en önemli özelliği pratik, yalın ve karmaşadan uzak, aroması yüksek ve hızlı hazırlanabilir türde yemeklerden oluşması. Gözleme, bazlama, yufka Yörük sofrasının olmazsa olmazı, ayran en güzel içeceği, güveç yemekleri ise baştacıdır.
 
Ülübü Piyazı (Kuru Börülce) Tarifini Denemelisiniz !!!
(Kuru Börülce) Ülübü Piyazı Tarifi İçin Malzemeler
 
*     1 su bardağı kuru börülce
*     3 dal taze soğan
*     8-9 dal maydanoz
*     20-25 adet salamura kırma zeytin
*     1 orta boy domates
*     1 tatlı kaşığı sumak
*     2 çorba kaşığı limon suyu
*     ½ çay bardağı zeytinyağı
*     1 çorba kaşığı nar ekşisi
*     Tuz
 
Ülübü Piyazı (Kuru Börülce) Yapılış Tarifi;
Börülcenizi akşamdan suya ıslatın. Ertesi gün, yumuşayıncaya haşlayın, börülceniz sıcakken, tuz, zeytinyağı ve sumakla harmanlayın.
 
Börülceniz haşlanırken, maydanoz ve taze soğanı ince kıyın, domatesiniz küp doğrayın.
 
Çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerinizi 2 ye ayırın, sıra ile yeşillikleriniz ve domateslerinizle birlikte ılımış börülcelerinize ekleyip, karıştırın.
 
Tarife en son nar ekşisi ekliyoruz, sumakla nar ekşisi bekledikçe kararıyor…
 
Afiyet olsun...
 
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis Salata tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Börülce Salatası Tarifi” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Gazipaşa Haberler Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Ülübü Piyazı tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Gazipaşa Haberler Tavsiye Notu:
uluslararası gastronomi danışmanlığı, Restoran Konsept Danışmanlığı ve mutfak danışmanlığı hakkında bilgi almak için belirtilmiş olan linkleri inceleyebilirsiniz...


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • avatar
    Yorumlayan: Eren Ayhan
    12.03.2020

    Tadi gercekten çok lezzetli denemek isteyenlere tavsiye ederim.

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler