loader
3.Toroslar Günnercik Yayla Şenliği...

3.Toroslar Günnercik Yayla Şenliği...

Toroslar Günnercik Yayla Şenliği. Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Günnercik Yaylası, etrafı karlı dağlarla çevrili 7 bin metre karelik gölüyle görenleri ken...

3.Toroslar Günnercik Yayla Şenliği
 
Festival genel tanıtımı
Toroslar Günnercik Yayla Şenliği
 
Etkinlik Açıklaması
Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Günnercik Yaylası, etrafı karlı dağlarla çevrili 7 bin metrekarelik gölüyle görenleri kendine hayran bırakıyor. 
 
Antalya'nın en büyük alanına sahip, 1850 rakımlı yaylası Günnercik'te 3. Toroslar Günnercik Yayla Şenliği düzenleniyor. 31 Temmuz ve 02 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan şenliğimiz;
 
3.Toroslar Günnercik Yayla Şenliği Tahmini Tarih
31 Temmuz 2020 - 02 Ağustos 2020
 
3.Toroslar Günnercik Yayla Şenliği Yer ve Konumu
Antalya - Gazipaşa, Gazipaşa Belediyesi, Gazipaşa Günnercik Yaylası
 
Gazipaşa’ya 55 kilometre mesafedeki 1800 rakımlı Günnercik Yaylası’nda gerçekleştirilecek olan 3. Günnercik Yayla Şenliği 3 gün sürecek. Muhteşem doğa yapısıyla yılın 4 mevsimi vatandaşların ilgi odağı olan Günnercik Yaylası;
 
Şenlik tarihinde dağın yamacında Atatürk siluetinin de görüldüğü ender yaylalardan olan günnercik yaylası  bu yıl 3. kez şenliklere ev sahipliği yapacak. 
 
Gazipaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan şenlik, 31 Temmuz ve 02 Ağustos 2020 tarihlerinde yapılacak. Günnercik Yayla Şenliği’nde vatandaşlar yaylada kamp kurma imkanına sahip olacak.
 
Gazipaşa'ya 55 kilometre uzaklıktaki 1800 rakımlı Günnercik Yaylası muhteşem doğasıyla ilgi görüyor. Dört bir yanı dağlarla çevrili yayla, yüzölçümüyle Gazipaşa'nın en büyük düz ovası özelliğini taşıyor. 
 
Yaz aylarında bahar şenliğine ev sahipliği yapan, ayrıca Atatürk siluetinin dağlara yansıdığı yayla olarak da bilinen Günnercik'te baharın gelmesiyle erimeye başlayan karlar, 7 bin metrekarelik alanda geçici göl oluşturuyor. 
 
Her yıl nisan ayında oluşmaya başlayan göl haziran ayı ortalarında çekilerek yerini muhteşem bir yeşilliğe bırakıyor.
 
Gazipaşa Belediyesinin karla kaplı yayla yollarını açmasıyla birlikte bölge halkı da yaylalara akın ediyor. Kartpostallık görünüme sahip Günnercik Yaylası, bu dönemde etrafı karlı dağlarla çevrili 7 bin metrekarelik gölüyle görenleri kendine hayran bırakıyor. 
 
Yaylaya gelenlerin bir bölümü bu gölde yüzerken, bir bölümü de dağların eteklerindeki karda kaymayı tercih ediyor.


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler