loader

Gerçek Failleri Bulma Ve Karşılık Verme...

Av. Sedat ÇETİNKAYA
Yazar:Av. Sedat ÇETİNKAYA
Bu yazı

Gerçek Failleri Bulma Ve Karşılık Verme...
 
Küresel Güçlerin, Ermenistan Üzerinden Geliştirdiği Savaş Stratejisinin Analizinden Hareketle, Gerçek Failleri Bulma Ve Karşılık Verme Sanatı…
 
Ermenistan’ın enerji ve ulaşım yollarının geçtiği Tovuz’a yönelik saldırısı sonrasında, Azerbaycan ile Türkiye’nin yaptığı askeri hazırlık biliniyor olmasına rağmen, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarına yönelik olarak gerçekleştirmiş olduğu son saldırı, Ermenistan’ın daha büyük bir stratejinin maşası olarak kullanıldığını açıkça ortaya koymaktadır.
 
Suriye- Doğu Akdeniz- Libya - Kıbrıs ve Adalar Denizi’nde tüm stratejileri başarısız olan, Türkiye’nin gücünü ve bloke edici pozisyonunu bir türlü kıramayan küresel güçlerin, sıkıştıkları an Ermenistan üzerinden bir strateji geliştireceğini geçmiş makalelerimde birçok defa belirtmiştim. Hatta İsrail’in Azerbaycan’a destek veren pozisyonunun bu planın bir parçası olduğunu, Azerbaycan ordusu içindeki bazı kliklerin temizlenmesi gerektiğine de özellikle dikkat çekmiştim. 
 
Bu bağlamda belirtmek isterim ki Türkiye’ye istikamet vermek isteyen ve Türkiye’yi kendilerine tabi olması için zorlamaya çalışan küresel güçler, Sayın Erdoğan üzerindeki baskıyı arttırmak ve kontrolsüz bir ortam oluşturmak için öncelikle Türkiye ve Rusya arasında bir çatışma ortamı geliştirmenin peşine düşmüş bulunmaktadır.
 
ONLARIN DÜŞÜNCESİNE GÖRE, Türkiye ve Rusya arasında bir çatışma ortamı çıkarsa Rusya ; Suriye – Kıbrıs- Libya- Doğu Akdeniz – Yunanistan meselelerinde Türkiye’nin karşısında bir konum alacak ve bu durum ; Türkiye’nin tüm cephelerde zor duruma düşmesine , geri adım atmasına ve hatta geçmişte olduğu gibi batıya sığınmasına neden olacaktır. Böylece Türkiye’ye istikamet çizmek isteyen küresel güçler için ulaşılmak istenen neticeye açılan kapı sonuna kadar açılacak ve Sayın Erdoğan’ın hakimiyet döneminin de sonu gelmiş olacaktır. 
 
Bu arada Türkiye ile Rusya’nın, geri adım atamayacakları bir mesele yüzünden sıcak savaşın eşiğine gelmeleri, tüm Kafkasya’yı , Ortaasya’yı ve İran’ı da etkileyen bir hal alacak ve bu zeminde çıkacak bir savaş, İpek yolu projesini büyük ölçüde bloke edeceği gibi uzun yıllar sürecek bir mücadelenin de fitilini ateşleyecektir. Hatta bu çatışmanın Afganistan- Pakistan – Hindistan ve Çin’i içine alacak şekilde genişleyebilmesi de mümkün bulunmaktadır. 
 
İşte soru tam da bu strateji tahtasında, “bu durumdan kim yarar sağlar” ? şeklinde şekillenmektedir. Zira bu durumdan yarar sağlayacak olanlar, bu sonucun oluşması için gerekli şekillendirmeleri yapanlardan başkası değildir.
 
Ermenistan’da Rusya karşıtı yönetimi destekleyenlerin, bölgede hakimiyet sağlamak isteyen İngilizler ve Rothschild’ler olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Ancak Fransa , İSRAİL ve Amerika Birleşik Devletleri’nin bu noktada farklı bir kulvardan çalışma yaptıklarını görmemek de mümkün değildir.
 
Bu arada İsrail’in, gizli ve kadim dostu konumundaki İran’ı, bölgesel çıkarlarını temin ve Türkiye’yi kendinden uzak tutma hedefi için kurban etmeye hazırlandığını söyleyebilmek de mümkün bulunmaktadır. Elbette bunu yaparken İsrail’in, Azerbaycan’ın yanında görünerek, savaşın şiddetlenmesini teminen kışkırtıcılık koltuğunda konumlanacağı da tespit edilebilmektedir.
 
Rusya, büyük devlet yaklaşımıyla kendisi için öngörülen rolün ve tuzağın farkına varmış ve net bir biçimde bu tuzağa düşmemiş bulunmaktadır. Ancak bu durum Rusya’nın, Ermenistan ile ilgili olarak kendi planlarının olduğu gerçeğini bize unutturmamalıdır. Rusya bir noktadan sonra Ermenistan’ın yanında konumlanarak, ağırlığını hissettirmek isteyecektir. Rusya Ermenistan yönetimini değiştirmek ancak Azerbaycan ile de ilişkilerini geliştirmek istemektedir. 
 
Yine Rusya, bu bölgede Türkiye ile karşıtlık içine girmesinin, tüm Kafkasya’yı ve Ortaasya’yı kaybetmesine neden olabileceğini anladığı gibi batıya karşı geliştirdiği siyasi ve askeri konsept noktasında, Türkiye olmadan başarı kazanamayacağını da fark etmiş görünmektedir. Bu noktada sürece ilişkin algı operasyonlarının yapısını takip etmenin çok önemli olduğunu ve çıkarlarımız doğrultusunda yönlendirmelerin yapılması gerektiğini de önemle belirtmek isterim.
 
İran ise Güney Azerbaycan sorunu ve içindeki Türk nüfus nedeniyle, yaşayabileceği sıkıntıların kısmen farkına varmış ancak yine de sinsi devlet politikasının bir gereği olarak Ermenistan’ı desteklemeye devam etmektedir. İran'ın en büyük korkusu, Ermenistan ile sınır bağlantısının ortadan kalkması, Nahçıvan ile Azerbaycan topraklarının birleşmesidir.
Bu temel gerçeklik doğrultusunda meseleyi değerlendirdiğimizde ise Ermenistan meselesinde karşımızda olan gerçek gücün, hiçbir biçimde kendisini ortaya koymayan Amerika Birleşik Devletleri derin devleti ve İsrail olduğunu söyleyebilmek mümkündür. 
 
Zira Ermenistan- Azerbaycan geriliminden hareketle yarar sağlamak isteyen diğer güçler, işin geldiği boyut itibariyle sahadan çekilmiş ve meselenin suhulete kavuşmasını isteyen yaklaşımlar içine girmiştir. Ancak Pentagon- CIA ve İsrail üçlüsü, sinsi planlarının arkasında durmaya devam etmektedirler. Onları ortaya çıkarmak için can damarlarına ve stratejik pozisyonlarına basmak gerekmektedir.
 
BİZ bu oyunu görüyoruz ve bu kurgunun cevabını en yakın sürede ve en uygun stratejik koşullar altında Suriye ve Irak’da vereceğiz… Dünyayı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni uyutmaya kalksa da faaliyetleri gözümüzden kaçmayan J.Jeffrey’in, içimizdeki işbirlikçilerin ve ismi önemsiz yandaşlarının fişini mutlaka çekeceğiz… Zira yıllarca bu topraklarda yaşamış olsa da genetik aidiyeti bu topraklara müteallik olmadığından ve Türk genetiğinin davranış biçimini asla tam anlamıyla idrak edemeyecek niteliksiz bir DNA'yı temsil ettiğinden, son anda direkten dönmenin mahiyetini idrak durumu ile kendisini tanıştırmaktan zevk alacağız…
 
Bu mücadeleye ilişkin kurgudaki en önemli stratejik adım, Türkiye’nin askeri kapasitesini en kısa süre içinde, hiçbir ülkenin ya da ittifakın savaşmayı göze alamayacağı bir seviyeye yükseltmesidir…
 
Zira devletlerin yaşamı açısından yakın sayılabilecek bir gelecekte, bu stratejik adımın sonuçlarına çok ihtiyaç duyacağımız tarihi öneme sahip günler bizi beklemektedir. Bundan kaçınmamıza imkan yoktur. Sadece düşmanlarımızın eksikliklerinden yararlanmak suretiyle hazırlık yapmak için zaman kazanma imkanımız bulunmaktadır.
Kısa zamanda büyük işler başarmak, kararlı ve birlik içinde olmak, bizim en önemli şiarımız olmalıdır…
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linkleri Tıklayarak Şifalı ve Faydalı Bitkiler Nelerdir?  ve Tropikal Meyveler Nasıl Yetiştirilir? Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz…

 






Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.