loader

Ömrün Güz Yarısı...

Zeyyat ŞAHİN
Yazar:Zeyyat ŞAHİN
Bu yazı

Ömrün Güz Yarısı...
 
Yarısı yazdır ömrümüzün, yarısı güzdür. Ve ölüm, yazda ve güzde üstümüzde bir gözdür. Onun bakışında, gölgesinde ve dahi hayattan çok onun bölgesinde yaşarız. Sözlerimiz onun damgasını taşır ve ondan korkumuz sesimizin tınısına yapışır, gözümüzün ışığında ve yüzümüzde yansır.
 
Yaz yarısında ömrümüzün, bitmez bir ömür var zannına kapılırız. Hiç bir yolun uğramadığı düş bahçeleri kurarız. Hiçbir yol uğramıyorsa elbet, ölümün de yolu düşmeyecektir buraya.
 
Bu bahçede nice düşler, hatta kimsenin düşüne düşmemiş düşler biriktiririz. Nasılsa hiçbir yolun menzili değildir bahçemiz, öyleyse hiçbir göz de değmez ve ölüm bahçemizi talan edemez.
 
Oysa yaz yarısıdır ve yarımdır düş bahçemizin zamanı. Bitmesi yakındır bu zamanın ve belki de bahçemizin talanı yarındır. Ve yarın ömrümüzün güz yarısıdır.
 
Foto: Sagalasos'ta güz (Zeyyat ŞAHİN)
Ömrün Güz Yarısı...
 
 
Güz yarısında ömrümüzün fark ederiz ki son yarımdır bu. Yarımız yazlarda kalmıştır ve yaz yarısının düş bahçesini hazan sarmıştır. Beklenenler beklenmez olmuş, hiçbir yol uğramaz dediğimiz düş bahçemiz tarumar olmuştur. Şiirlere, dizelere, usul usul söylenen şarkılara sığınma vaktidir.
 
Ömrümüzün güz yarısıdır, yarısı hiç olmayacak bir yarım hayattır payımıza düşen. Ve biliriz ki güz yarısı, söz yarası hikayeler düşürür aklımıza. Artık son menzile giden yollar düşer bahtımıza. Böyle zamanlarda yanarız, yaz yarısındaki bahtsızlıklarımıza. Ama her şey için olduğu gibi bunun için de geçtir. Güz yarımız onulmaz yaramızdır artık.
 
Yarısı yazdır ömrümüzün, yarısı güzdür. Yaz yarısı yazgılarımızı arar, güz yarısı yazılanı yaşar ve tüketiriz yolları.
 
Kimsenin bilmediği bir hikayemiz var sandığımız yaz yarısından, herkesin bildiği hikayelerin yurdu güz yarısına ulaşmamız, göz açıp kapayana kadardır. Ve zanımca insanoğlu , her şeye bir bahane bulma ustalığını burada bir kez daha konuşturur: “güz yarısı ikinci bahardır.”
 
Ve madem kaderdir yarısı yazda ve yarısı güzde bir ömür, 
Ve madem mukadderdir ölüm, YAHYA KEMAL BEY‘e kulak vermek gerek: “ölüm asude bir bahar ülkesidir rinde.” Ancak o zaman çekilir ömrün güz yarısının kahrı…
 





Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.