loader

Örgütsüzlük Yıkar, Yıkıcıdır...

Ali YILDIZ
Yazar:Ali YILDIZ
Bu yazı

Örgütsüzlük Yıkar, Yıkıcıdır...
 
Despotlar ve diktatörler örgütlü toplumdan nefret eder.. Meslek örgütlerine düşmanlık yeni değildir. İlk büyük kıyım Selçuklunun Moğol egemenliğine girdiği zaman muhteşem Ahi örgütlerine karşı yapıldı... Aaaaah o Ahilik.. Nasıl da kıyıldı o Türkmen teşkilatı..
 
Örgütsüz toplum yıkılır. Nitekim Selçuklu yıkıldı..
 
Osmanlı onu devlet kontrolünde Lonca teşkilatı adı ile sürdürdü, ama artık örgütlenme yoktu.Sahte bir kapı kulu örgütüydü.. Emirnameler vardı.
 
Örgütsüz toplum yıkılır.. Osmanlı yıkıldı..
 
Cumhuriyet İşçi sendikalarını kazandı 1960 İhtilaliyle... Onu da 1980 despotları yıktı.. Şimdi var mı sendika yok. Milliyetçi, devrimci, sağcı, solcu, orta yolcu hepsi, hepsi sarı sendika..
 
Biz örgütlü toplum modelini savunduk. İMESKİ. Muhteşem bir Toplumsal Örgütlenme modeliydi.. Nefesimiz yetmedi. Başaramadık..
 
Şimdi istenen sarı örgütlenmedir..Sahibin sesi örgütlenmedir istenen.
 
Niyet hayır, akibet hayır..
 
Niyet temiz değil..Yıkılır yıkılır..
 





Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.