loader

Bunlar Kötü Niyetli !!!

Avukat Yusuf ŞANLI
Yazar:Avukat Yusuf ŞANLI
Bu yazı

Bunlar Kötü Niyetli !!!
 
İLÇEMİZİN günlük konularından birisi ilçemiz Deniz kenarındaki 18 uygulaması. Bir kısım kötü niyetli insanımıza göre ilçemiz deniz kenarı rantçılara teslim edilmiş. Hatta gidip Antalya Barosu başkanı ve CHP İl başkanını da bu konuya inandırmışlar. 
 
Yine bir kısım kötü niyetli insanımıza göre halkın kıyılara girmesini, kıyılardan yararlanmasına engel olduğu şeklinde halka propaganda yapıyorlar.
 
Bu insanlarımız hiç Alanya’ya gidip Alantur otelin önünde denize girmemişler.
Şahsen ben girdim ve gördüm. Kıyıda üstsüz ve hatta altsız güneşlenen turist hanımlar vardı ve aynı yerde Alanya halkı da denize giriyordu. Anca kimse “burası Alantur Motele ait burarda denize giremezsiniz”  demedi. Yeterki siz orada adabına göre denize girin. 
 
Rant işine gelince, 18 uygulamasının gereği olarak bazı parseller bir arada toplanır.
Yine yer değiştirilen parsellerin yerine aynı kişiye ait ve kamuya ayrılan yerlerden parsel verilir. Daha doğrusu kimse bu yer değiştirilmesinden zarar etmez. Yani burada onların çığlık attığı gibi rant yoktur.  
 
Bir de bu işin toplumsal yönü var.
Ancak yukarıdaki anlattığımız kişiler 18 uygulamasını dillerine dolayıp bu 18 uygulamasının sonuçlanmasıyla halka vereceği faydayı saklamaktadırlar 18 uygulamasının sonucu olarak Gazipaşa’nın çehresi değişecektir. Gazipaşa bir İç Anadolu ilçesi olma Özelliğini kaybedecek, Alanya motellerinin bulaşıkçılığını, havuz yıkayıcılığını yapmaktan da kurtulacağız.
 
2014 yılında ilçemizin üst tabakasından bazı kişilerin önderliğiyle yapacağı binada kullanılacak yere sabit olmayan ve tahtadan yapılan şantiye binasının yıkılmasıyla ilçeden uzaklaştırılan Adil Üstündağ burada yapacağı 5 yıldızlı oteli Gaziantap’de yapmış ve buranın kaybettiğini Gaziantep kazanmıştır.
 
Ayrıca şu soruyu da çok özel olarak soruyorum:
Bu arazi 1996 yılında bir kara kuruş alınmadan KOMBİ’ye verilirken siz neredeydiniz? 
 
Bu arazinin 22 ada 35 ve 22 ada 88 parsel kombicilere bağışlanırken niçin sesiniz çıkmadı ve niçin bu bağışı alkışladınız?
 
Sizin amacınız şu:
Gazipaşa bir iç Anadolu ilçesi olarak kalmaya devam etsin. Alanya’nın bulaşıkçılığını, havuz yıkayıcılığını ve otelde katçılığa devam edelim,
 
Hoşca kalınız!        
 





Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.