loader
Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik; Ateşle Temizlik Yapmayın!!!

Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik; Ateşle Temizlik Yapmayın!!!

Oda Başkanı Çelik, özellikle bitki kökleri ile anız yakmanın toprağa zarar verdiğini belirterek, “Yılın en sıcak günlerini yaşıyoruz. Orman yangınlarının yoğunlaştığı bu sıcak..

Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik; Ateşle Temizlik Yapmayın!!!
 
Ziraat Odası Başkanı Çelik, sera ve tarlalarında temizlik vatandaşları uyararak, “Ateşle yapılan temizlik toprak verimliliğini düşürüyor” dedi
 
GAZİPAŞA Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, ilçede sera, bahçe ve tarlalarla yapılacak temizlik çalışmaları hakkında vatandaşları uyardı. Bir iki ay içerisinde yeni ekim sezonunun başlayacağını belirten Ziraat Odası Başkanı Çelik, sera, bahçe ve tarlalarda ateş yakılarak yapılan temizliğin toprak verimliliğine zarar verdiğini söyledi. 
 
Oda Başkanı Çelik, özellikle bitki kökleri ile anız yakmanın toprağa zarar verdiğini belirterek, “Yılın en sıcak günlerini yaşıyoruz. Orman yangınlarının yoğunlaştığı bu sıcak yaz günlerinde sera, bahçe ve tarlalarda ateş yakmayalım, tarımsal üretimin ana unsuru olan toprağımızı koruyalım” dedi.
 
Oda Başkanı Çelik, tarım alanlarında ateşle yapılan temizliğin hem hava kirliliğine hem de orman yangınlarına sebep olabileceğini söyledi. Oda Başkanı Çelik, Orman Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre Türkiye'de geçen yıl 2 bin 793 orman yangını gerçekleştiğini, bu yangınların yüzde 5,9'unun anız yakılması sonucu çıktığına dikkati çekti. 
 
Başkan Çelik, geçen yıl yanan 139 bin 503 hektar orman alanının 377 hektarlık kısmının anız yangını nedeniyle yandığını bildirdi.
 
Başkan Çelik, anız yakmanın çevreye vereceği zararlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Hiçbir zaman tarımsal bir uygulama hüviyeti olmayan, toprak verimliliğine uzun vadede ciddi zararlar veren anız yakma, tarım arazilerinde sürdürülebilir verimliliğin kaybolmasına ve çiftçilerimizin 1 yıllık emeğinin yok olmasına neden oluyor. 
 
Tarımsal üretimde bulunmak, insanımızı doyurmak için her fedakarlığı yapan eli öpülesi çiftçilerimize seslenmek istiyorum; orman yangınlarının yoğunlaştığı bu sıcak yaz günlerinde anızları yakmayalım. Tarımsal üretimin ana unsuru olan toprağımızı koruyalım. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini tehlikeye atmayalım” diye konuştu.
 
Üreticilerin hasat sonrası aynı araziye diğer bir ürünün ekimini yapacak olduğunda yakıt tasarrufu sağlamak ve daha iyi tohum yatağı hazırlamak adına anız yaktığını belirten Başkan Çelik, bunun yanlış bir uygulama olduğunu söyledi.
 

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler