loader
Asgari Ücret 2022'De Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret 2022'De Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret 2022'de ne kadar olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamındaki ilk toplantısı için geri sayım başladı.

Asgari Ücret 2022'De Ne Kadar Olacak? Bakan Vedat Bilgin'den önemli açıklama! Brüt-net asgari ücret zammı...
 
Asgari ücret 2022 zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Her yıl Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen asgari ücrete 2022 yılında yapılacak zam oranı için görüşmeler başlıyor. 
 
Asgari ücret görüşmeleri öncesinde ekonomi haberlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den kritik açıklama geldi. Bakan Bilgin, asgari ücretle ilgili önemli detayı açıkladı. Peki, asgari ücret 2022'de ne kadar olacak? Bakan Vedat Bilgin'den önemli açıklama! Brüt-net asgari ücret zammı ne kadar? İşte son gelişmeler...
 
Asgari ücret 2022'de ne kadar olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamındaki ilk toplantısı için geri sayım başladı. 
 
Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücretle ilgili son gelişmeler merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret görüşmeleri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Peki, 2022'de asgari ücret ne kadar olacak? İşte haberin detayları...
 
BAKAN VEDAT BİLGİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022'de geçerli olacak asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, yakın zamanda asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını bildirerek, şu ifadeleri kullandı:
 
"Önümüzdeki dönemde asgari ücret görüşmelerine başlayacağız. O sadece düşük gelirli grupların değil çalışma hayatında yer alan herkesin gelirine bir müdahale etme imkanıdır. Aynı zamanda o bizim işsizlik sigortasından tutun bütün harcamalara kadar düzenleyici bir eşittir.
 
Ama esas etkisi de özel sektördeki ücret seviyesini bilhassa örgütsüz çalışanların ücret seviyesinin reel olarak değiştiren etkileyen durumdur. O yüzden asgari ücret grubu çok önemlidir. Demokratik ülkelerde toplumsal dengeleri düzenleyecek bir opsiyonu vardır. 
 
Bu bakımda da önümüzdeki günlerde asgari ücret sürecinde bu sosyal politika aracını en uygun şekilde kullanarak bilhassa örgütsüz çalışanların hayatlarını düzenleyecek bir netice elde edilmesi konusunda çalışacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Asgari ücret bir sosyal adalet mekanizması olarak işleyecektir".
 
2021 ASGARİ ÜCRET NE KADAR? (NET-BRÜT)
 
2021 yılında geçerli asgari ücrete %21,56 artış yapıldı. Buna göre, asgari ücret brüt 3.577,50 TL, net 2.825,90 TL oldu.
 
2021 AGİ NE KADAR?
 
Bekar: 268,31 TL
Evli eşi çalışmayan: 321,98 TL
Evli eşi çalışmayan, 1 çocuklu: 362,22 TL
Evli eşi çalışmayan, 2 çocuklu: 402,47 TL
Evli eşi çalışmayan, 3 çocuklu: 456,13 TL
 
AGİ DAHİL ASGARİ ÜCRET NE KADAR?
 
Bekar çocuksuz işçi: 2 bin 825 lira 90 kuruş
 
Evli eşi çalışmayan işçi: 2 bin 879 lira 57 kuruş
 
Evli eşi çalışmayan ve 1 çocuklu işçi: 2 bin 919 lira 81 kuruş
 
Evli eşi çalışmayan ve 2 çocuklu işçi: 2 bin 960 lira 6 kuruş
 
Evli eşi çalışmayan üç çocuklu işçi: 3 bin 13 lira 72 kuruş
 
BRÜTTEN NETE MAAŞ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
 
Brüt maaş üzerinden brüt ve net maaş hesaplaması çokça yapılıyor. Özellikle brüt maaş ile çalışanlar yıl sonu ve yılbaşı kesintileriyle net maaşını anlamakta oldukça zorlanıyor.
 
Yılbaşında daha az kesinti yapılırken yıl sonuna doğru kesintiler artıyor. Brüt maaştan; SGK işçi primi, işsizlik primi, gelir vergisi ve damga vergisi düşülerek net maaş hesaplanır.
 
AGİ, ASGARİ ÜCRETİN İÇİNDE Mİ?
 
1 Ocak 2016'dan itibaren geçerli olan bekar veya eşi çalışan çocuksuz işçi maaşının içerisinde AGİ yer almaktadır. Ancak eşin çalışması ve çocuk durumuna göre artan AGİ ücretinin ayrı bir şekilde ödenmesi gerekiyor.
 


Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler