loader
  • Küresel Perspektif Ve Etki Karşısında, Mısır Ve İran...

    Küresel Perspektif Ve Etki Karşısında, Mısır Ve İran...

  • Küresel Perspektif Ve Etki Karşısında, Mısır Ve İran...

    Küresel Perspektif Ve Etki Karşısında, Mısır Ve İran...


Küresel Perspektif Ve Etki Karşısında, Mısır Ve İran...

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Sayın Erdoğan’ın liderliğinde ve Cumhur İttifakı’nın desteğinde oluşturmuş olduğu yönetim anlayışı ile küresel güç olma yolunda hızla...

Türkiye’nin Ortaya Koyduğu Küresel Perspektif Ve Etki Karşısında, Mısır Ve İran’ın Durumu…Türkiye’nin Ortaya Koyduğu Küresel Perspektif Ve Etki Karşısında, Mısır Ve İran’ın Durumu…
Av. Sedat Çetinkaya
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ; CHP zihniyetinin ülkede hakim kılmış olduğu teslimiyetçi, işbirlikçi, vizyonsuz, aşağılık kompleksi içinde kıvranan, milli ve dini değerlerden uzak, batı hayranı, kafasını kuma gömerek ve laiklik benzeri düzmece kavramların arkasına sığınarak yaşamayı ilke edinmiş, hiçbir stratejisi ve gelecek ufku bulunmayan bir yönetim anlayışından, önemli mücadeleler neticesinde ve büyük ölçüde kurtulmuş bulunmaktadır.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Sayın Erdoğan’ın liderliğinde ve Cumhur İttifakı’nın desteğinde oluşturmuş olduğu yönetim anlayışı ile küresel güç olma yolunda hızla ve kararlılıkla ilerleyen bir ülke konumuna gelmiş bulunmaktadır. 
 
Ülkemizin bu süreçte  askeri , ekonomik ve siyasi olarak alması gereken uzun bir yol ve aşması gereken birçok engel de bulunmaktadır. Ancak şu an ulaşmış olduğumuz seviye dahi, ileride ulaşacağımız gücün büyüklüğü ve mahiyeti hakkında yeterli izlenimi vermeye yetmektedir. Türkiye, Sayın Erdoğan’ın yönetiminde dünyanın en büyük askeri, siyasi ve ekonomik güçlerinden biri olma yolunda yükselen bir ivme ile ilerlemektedir. 
 
Türkiye’nin bu stratejik değişimi yaşarken, etrafındaki tüm güç merkezlerini etkilememesi ve çevresini kendi stratejisi doğrultusunda bir değişime zorlamaması ise işin tabiatına aykırı bir durumdur. Zira küresel siyaset sahnesini bu çerçevede değerlendirdiğimizde Türkiye etkisini ; 
 
Afrika’dan Ortaasya’nın derinliklerine, İngiltere’den Japonya’ya kadar hissetmemek mümkün değildir.  Tüm devletlerin askeri ilişkiler kurabilmek için kapımızda sıraya girdiği, güvenilir bir finans merkezi ve üretim üssü olarak yükseldiğimiz, dostluğu değerli ve fakat düşmanlığından korkulan bir ülke olarak varlık kazanmamız ise sadece ama sadece bir zaman meselesinden ibarettir.
 
Bu bağlamda tarihi , günümüzün bakış açısıyla yeniden okumak suretiyle düşünce bazında bir dizayn gerçekleştirdiğimizde ; Devlet-i Aliyye’nin, Safevilerle ve Memlüklülerle yaptığı mücadeledeki aktörleri ve bu aktörlerin günümüze yansıyan boyutlarını iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. 
 
Devleti Aliyye’nin, Büyük Selçuklu Devleti’nin, Hazarların, Avrupa Hun Devleti’nin ve Göktürk Kağanlığı’nın bakiyesine hitap eden bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlık kazanabilmesi için, coğrafya bazında Safevilerin yerine denk düşen İran ile Memlüklülerin yerine denk düşen Mısır’ın bölgesel etkilerinin kırılması ve bu ülkelerin yönetim kontrolünün Türkiye’ye geçmesi gereği bulunmaktadır.
 
Bu perspektif doğrultusunda İran’ı değerlendirdiğimizde, ekonomisi zayıflamış, yönetimine karşı güvensizliği artmış ve özellikle Ermenistan’ı açıkça destekleyerek Türk kökenli halkının milliyetçilik duygusundan kaynaklı tepkisini üzerine çekmiş olan İran yönetimi için sonun başlangıcı noktasına gelinmiş bulunulmaktadır. 
 
Artık bu süreçten sonra İran’ın birliğini koruyabilmesi kolay değildir. İran’ın küreselcilerle birlikte hareket ettiği çok açıktır. Ancak İran’ın bu konumunun, kendisinin korunmasına mı hizmet edeceği yoksa parçalanmasına mı neden olacağı hususu, dünyanın büyük bölümü açısından belli olmasa da bizim nezdimizde durum çok açıktır.
 
Küreselcilerle ABD derin devleti arasındaki çekişme varlığını koruyor olsa da İran’ın, İsrail açısından risk teşkil eden mevcudiyeti ;  Kuzey, Güney ve Batı İran olarak asgari üçe ayrılmak suretiyle ortadan kaldırılmak istenecektir. Türkiye olarak bizim de İslam dünyasında ikilik çıkaran, soydaşlarımız üzerinde asimilasyon politikaları uygulayan ve Türkiye’nin, Türk dünyası ile bağlantısını kapatmak üzere konumlandırılmış olan İran’ın parçalanmasından büyük memnuniyet duyacağı ortadadır. 
 
Bu arada Rusya’nın, Çin ile günümüzdeki İran arasında kurulacak güçlü bağlantıdan rahatsızlık duyacağı da açık olduğundan, parçalanmış bir İran’ı daha fazla tercih edeceğini söyleyebilmek de mümkün bulunmaktadır.
 
Bu gelişmeler yaşanırken dikkat edilmesi gereken husus, Türkiye’nin ortaya koyacağı zamanlama olacaktır. İran’da iç çatışmalar başladığında, Batı İran bölgesinde oluşturulacak ve Kuzey İran’da teşekkül edecek Türk kökenli bir yönetim ile Türkiye’nin arasına sokulmak istenecek bir Kürt devletçiği’ne karşı zamanında adım atmak büyük önem taşıyacaktır. 
 
Benzer bir uygulamanın Türkmenistan ile İran arasındaki bölgede de yaşanacak olduğunu ve bu hususta gerekli stratejik yaklaşımların şimdiden geliştirilmesi gerektiğini önemle belirtmek isterim. Zira ekte sunduğum haritalardan görülebileceği üzere, küresel güçler tarafından bu hususa ilişkin stratejiler çoktan oluşturulmuş ve fikri altyapısı da hazırlanmış bulunmaktadır.
 
Ancak unutulmamalıdır ki bu dünyada Şeytan’ın ve Deccal’in ve takipçilerinin değil, önce Allah’ın sonra da onun yeryüzündeki temsilcisi Hz.Muhammed sallallahü aleyhi ve sellem efendimizin ordusu Müslüman Türk Milleti’nin istediği olacaktır….
Bu arada bir iç çatışmaya doğru hızla ilerleyen bir ülkenin Mısır olduğunu söyleyebilmek de mümkün bulunmaktadır. 
 
Mısır’ın Müslüman halkı büyük bir baskı, fakirlik ve zulüm altında inlemektedir. Diğer taraftan Mısır Hristiyanları, bugüne kadar görülmediği ölçüde desteklenmekte ve gizliden gizliye biraraya getirilmeye çalışılmaktadır. Çünkü Büyük İsrail Projesi açısından düğmeye basılmadan önce Mısır’ın bir savaşa gark olması ve Mısır’daki Hristiyanları korumak üzere uluslararası bir operasyonun teşekkül ettirilmesi yönünde stratejik bir gereklilik bulunmaktadır. 
 
Unutulmamalıdır ki Sisi yönetimini iktidara getirenler de , Sisi’nin toplam nüfusu 100 milyonu aşan Mısır halkını uzun süre kontrol altında tutamayacağını gayet iyi bilmektedir. Bu arada Türkiye’nin Mısır’a yönelik faaliyetlerinin etkilerinin de bir süre sonra meyvelerini vermeye başladığını görmek mümkün olacaktır. Böylece Türkiye, Müslüman kardeşlerinin kanını dökmeden, kendisi için ayak bağı olan ve karşı cephede ortaya çıkan firavunların yönetimindeki Mısır’dan kurtulmuş olacaktır…
 
Devlet-i Aliyye’nin yıkılması aşamasında darbe vuran ve Mehmetçiğin kanının sebil gibi akmasına, Anadolu’nun çilekeş insanlarının acılar içinde kalmasına neden olan her coğrafya, üzerine yüklenen sorumluluğun ve atalarının yaptıklarının bedelini , biz bedel ödemelerini arzu etmesek de ilahi hükmün bir tecellisi olarak ödeyecekler ve bu süreçte edindikleri bilinçle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sarılacaklardır. İtirazı olanların şöyle bir Filistin’e, Yemen’e Irak’a, Suriye’ye, Lübnan’a, Libya’ya bakmaları yeterli olacaktır… 
 
Ve böylece 100 yıl önce kurtulmak istedikleri Türk milleti,  kurtarıcı olarak yeniden talep edilen haline gelecektir. Bu sürecin sonucunda ise beklenen komutanımızın liderliğinde Ortadoğu’nun tüm fitne odakları ezilecek, başlıya baş eğdirilecek, dizliye ise diz çöktürülecektir…
 
Yeşermesi ektiğimiz tohumun haktır,
İşte o gün ruhlarımız şad olacaktır…
 
Antalya Gazipaşa Haberler Olarak Tavsiye Linklerimiz;
Bu Linkleri Tıklayarak Yörük Mutfağı Ve Yörük Yemekleri ve Gazipaşada Siyaset Haberlerimizi'de İnceleyebilirsiniz…

 



Gazipaşa Haberler Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Gazipaşa Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.gazipasahaberler.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İzinsiz ve "kaynak gösterilse" dahi iktibas olunamaz; hiçbir surette kopyalanamaz ve başka bir yerde yeniden yayıma konulamaz.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler